$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+8° Київ +10° Варшава +11° Вашингтон

Дизельгейт: ошукані власники зможуть повернути автомобілі Volkswagen виробнику

Ольга Коваль 25 Травня 2020 14:33
Дизельгейт: ошукані власники зможуть повернути автомобілі Volkswagen виробнику

Федеральний верховний суд Німеччини ухвалив рішення, згідно з яким покупці дизельних автомобілів Volkswagen отримали принципове право повернути своє авто виробнику і отримати часткову грошову компенсацію.

Судді фактично підтримали рішення суду нижчої інстанції про те, що один з позивачів може повернути свій автомобіль VW для відшкодування збитку. Втім, компенсація буде лише частковою і залежатиме від того, скільки часу власник користувався автомобілем, повідомляє агенція Reuters.

Рішення Федерального верховного суду має важливе значення, адже його позиція є орієнтиром для інших німецьких судів, які займаються розглядом справ, пов'язаних з дизельним скандалом навколо концерну Volkswagen. Загалом у німецьких судах розглядаються орієнтовно 60 тисяч позовів від власників дизельних авто VW, які вимагають відшкодування збитків.

Нагадаємо, раніше Volkswagen отримав вирок суду у справі про дизельгейт. У Європі в рамках розслідування про дизельгейт німецька прокуратура затримала гендиректора концерну Audi. Також правоохоронні органи ЄС перевіряють змову BMW, Daimler і Volkswagen у рамках дизельного скандалу.