Житель "ЛНР" отримав 12 років "за роботу на СБУ"

Чоловіка звинуватили в тому, що він нібито вербував співробітників "МВС ЛНР" на сторону Служби безпеки України.

Суд самопроголошеної "ЛНР" засудив чоловіка до 12 років позбавлення волі за держзраду. Про це повідомили в прес-службі "Генпрокуратури республіки".

"Громадянин Луганській народної республіки визнаний винним в скоєнні особливо тяжкого злочину проти основ конституційного ладу і безпеки держави, передбаченого статтею 335 Кримінального кодексу ЛНР (державна зрада)", - повідомив представник прес-служби.

Чоловіка звинуватили в тому, що він був завербований Службою безпеки України, перебуваючи на підконтрольній Києву території. З червня 2018 року по лютий 2019 року його нібито вів роботу по виманюванню колишніх, а також діючих співробітників "МВС ЛНР" на територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  На Донбасі загинув командир батальйону Луганськ-1

"У судовому засіданні підсудний вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, в скоєному розкаявся, дав свідчення, докладно викладаючи свої дії і роль при виконанні завдань, поставлених йому співробітниками СБУ", - заявили в Генпрокуратурі.

Таким чином, жителю "ЛНР" суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років. В даний час засуджений вже відбуває покарання.