Художник з Луцька проміняв місто на село і створив там «райський» сад
Волинь

Художник з Луцька проміняв місто на село і створив там «райський» сад

25 травня 2020, 18:07
0
0
Сподобалось?
0

Олександр Бонк із Лучиць займається садівництвом та щороку садить тисячі нових дерев.

Про це повідомляють на сайті Боратинської сільської ради.

Усе почалося 6 років тому, коли Олександр разом із дружиною Надією переїхали жити з Луцька до Лучиць. 

Корінні лучани покинули роботу, комфортне і звичне життя у місті та вирішили «втекти від цивілізації». Людей, які обрали такий спосіб життя називають дауншифтерами або просто по-сільському – диваками. 

«Вирішили переїхати у село, бо бетонні міські джунглі нам набридли. Ми відмовилися від спілкування з нецікавими людьми, забрудненого повітря і рутини – на користь життя у селі. Спочатку замислювалися про якийсь віддалений хутір, але потім вибір випадково впав на Лучиці. Нам сподобалося, що це село таке маленьке, зелене, віддалене… І ось уже 6 років ми насолоджуємося сільським життям, чистим повітрям та відсутністю стресів, якими повниться місто», - каже чоловік.

Олександр не просто переїхав у село, а й поміняв спосіб життя. Через бажання жити серед природи він полишив кар’єру художника, тож аби прокормити себе та сім’ю довелося шукати нове заняття.

На шляху до садівництва чоловік багато експериментував: перебравшись до Лучиць Олександр вирощував свиней, кіз, курей, овець та кролів. 

Однак, започаткувати мініферму не вдалося. Саме у той момент з’явилася ідея займатися вирощуванням дерев.

«Із садівництвом мене познайомив товариш, який займався цим професійно. Він буквально «запалив» мене цією темою і я почав штурмувати Інтернет, вивчати літературу, шукати сорти. Невдовзі організував на присадибній ділянці власний садок. Тут у нагоді стали і навички різьбяра, адже обрізати та прищеплювати дерева – ще те мистецтво», - розповідає він.

На п’ятнадцяти сотках Олександр вирощує понад тисячу саджанців щороку.

На невеликій площі по-сусідськи дружньо ростуть яблуні, груші, вишні, черешні, сливи, персики, абрикоси, шовковиці. Кожного виду дерева – по кілька сортів. Японської айви чи бразилійської фейхоа у тутешньому садку не зустрінеш, та це не дарма.

Не забуває Олександр і про «старе захоплення» – час від часу малює ікони, іноді розписує храми. Та як не крути, на першому місці все ж залишається садівництво.




Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися