Джерело з оточення Саакашвілі розповідає, що головна мрія екс президента Грузії Міхеіля Саакашвілі стати президентом України.

Про це пише телеграм-канал “Легітимний” з посиланням на достовірні джерела.

“Він хоче увійти в історію людиною, яка була президентом у двох різних державах.

Тому наступний пост, який хоче зайняти Саакашвілі – це крісло прем’єр-міністра України, хоча він категорично це спростовує. Робить це стратегічно правильно, щоб Шмигаль не сприймав його як конкурента і не ставив «палиці в колеса». Зараз Саакашвілі буде медійно активним, але не буде входити в прямі конфлікти з “великими політичними гравцями”, – йдеться у повідомленні каналу.

А тим часом, як ходять різні плітки, Саакашвілі активно взявся за роботу і реформи в Україні.

Напередодні Саакашвілі і Рада директорів Американської торговельної палати в Україні в ході онлайн-зустрічі обговорили плани щодо відновлення імпульсу реформ в Україні та можливі шляхи стимулювання прямих іноземних інвестицій.

“Керівництво Палати озвучило стратегічні та галузеві пріоритети. Саакашвілі розповів, що зараз працює над створенням Офісу досягнень і результатів (Delivery and Results Office), у якому буде можливість відстежувати всі позитивні зрушення і процес реформування. Він також зазначив, що має бути чітка комунікація щодо того, в якому напрямку рухається Україна. Основними напрямками діяльності є митна реформа, запуск Київського фінансового центру, регуляторна “гільйотина” та судова реформа”, – повідомляє пресслужба АТП

Президент Палати Андрій Гундер подякував Саакашвілі за відверту та конструктивну дискусію.

“Компанії-члени Палати мають багато професійного досвіду, і ми готові працювати разом з командою Міхеіла Саакашвілі. Ми сподіваємося зробити Україну місцем, куди інвестори прагнуть заходити і вести бізнес, і де компанії зростають і розширюються, рухаючи економіку вперед”, – зазначив він.