$ 39.47 € 42.18 zł 9.77
+11° Київ +5° Варшава +12° Вашингтон

СБУ визнала, що порушила справу про держзраду в Мінську

Олег Бесараб 25 Травня 2020 19:25
СБУ визнала, що порушила справу про держзраду в Мінську

СБУ підтвердила відкриття справи щодо можливої держзради членів української делегації на переговорах у Мінську. Підозру поки нікому не оголошували.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит журналістів Укрінформу. Спецслужба підтвердила, що відкрила провадження відповідно до рішення суду на підставі звернення Володимира В'ятровича.

СБУ

Повідомляємо, що на виконання рішення Шевченківського районого суду м. Києва від 23.04.2020 та на підставі звернення від 13.03.2020 народного депутата України Володимира В’ятровича щодо ймовірного вчинення кримінального порушення, передбаченого ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України, Головним слідчим управлінням СБУ внесено відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. У зазначеному кримінальному провадженні повідомлення про підозру не здійснювалось


Нагадаємо, раніше народний депутат від «Європейської солідарності»Володимир В’ятрович заявив, що змусив СБУ через суд розпочати кримінальне провадження щодо можливої державної зради з боку представників української делегації на переговорах у Мінську Кучми та Єрмака.

Також із подібне звернення надсилав в СБУ нардеп Олексій Гончаренко, але йому відмовили. В СБУ відповіли, що звернення Гончаренка «не містить відомостей, що можуть свідчити про здійснення злочину», підстав для внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань не має, а відтак і кримінальну справу проти Єрмака порушувати не будуть.

Нагадаємо, 11 березня в Мінську відбулося засідання Трьохсторонньої контактної групи, де було вирішено створити «консультативну раду» у складі підгрупи ТКГ. 14 березня Андрій Єрмак заявив, що терористи представляти ОРДЛО там точно не будуть, а 6 квітня президент Зеленський відмовився відкликати підпис Єрмака під Мінським протоколом.