Житловий будинок для працівників медуніверситету почали будувати у Франківську (ФОТО)

Автор: Застава Максим

25 Тра, 2020 19:39

Поділитись публікацією
Житловий будинок для працівників медуніверситету почали будувати у Франківську (ФОТО)

В Івано-Франківському національному медичному університеті почалося будівництво житлового будинку для працівників вишу. Днями на місці майбутньої кам’яниці був зняти перший ківш землі.

Читайте також: Замінили вікна, двері, санвузли: у Франківську гуртожитки готують для студентів (ВІДЕО)

Ідея такого будівництва виникла 10 років тому. Довелося погоджувати чимало документації, оформляти необхідні дозволи, частину паперів навіть переробляли. Представники університету пройшли десятки установ і організацій, щоб нарешті отримати остаточне «добро» на будівництво, йдеться на сайті ІФНМУ.

«Ми багато років боролися за те, щоб все-таки почати зводити житло для наших молодих викладачів. Були величезні труднощі щодо переносу електричної підстанції, кілька разів переробляли сам проект. І нарешті днями ми офіційно почали будівництво», — розповідає ректор ІФНМУ, професор Микола Рожко.

За словами ректора, група працівників університету об’єдналась у спілку, на зборах обрали фірму-забудівника. Натомість робота ректорату була у підготовці документів, аби будівництво стало можливим. До слова, університетське житло є дешевшим, ніж ринкова вартість в місті, адже будується не для продажу.

«Це дуже важливий проєкт для університету. Якщо людина має де жити, повертається з роботи у власну оселю, а не тулиться по чужих квартирах, то вона може не хвилюватися за своє майбутнє, це додає наснаги і мотивації в роботі», – додає Рожко.

Будинок стоятиме по вулиці Короля Данила, поруч із гуртожитком №4. Університетська профспілка запрошує долучатися до спілки забудовників, це можна зробити, подавши відповідне звернення. Головна умова — всі учасники мають бути працівниками університету.

Теги: