В МВС вважають, що зґвалтування поліцейськими жінки в Кагарлику — не підстава для відставки Авакова

Вікторія Бега, фото
Вікторія Бега

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко вважає, що зґвалтування поліцейськими жінки в Кагарлику не є ґрунтовною підставою для відставки глави МВС Арсена Авакова

Про це він сказав в ефірі телеканалу «1+1».

На запитання журналіста про те, чи не планує Аваков піти у відставку у зв'язку зі скандалом у Кагарлику, Геращенко відповів: «Ви знаєте, я вважаю, що в цьому випадку таке рішення необґрунтоване»

«Ми будуємо систему, при якій вона реагує на подібні події. Ще раз підкреслю: до Майдану подібні дії приховували. У нас же позиція — і це результат роботи міністра внутрішніх справ — у нас повна нетерпимість до катувань і насильства. Миттєва реакція на те, щоб притягати до відповідальності таких людей», — стверджує заступник глави МВС.

читайте також
«У сім’ї не без виродка»: в МВС не планують проводити масову переатестацію поліцейських через скандал у Кагарлику

Нагадаємо, вранці 25 травня стало відомо, що внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських Кагарлицького відділу поліції за підозрою у зґвалтуванні жінки.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко звільнив підозрюваних поліцейських, відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу і розформував підрозділ. У Кагарлику також проведуть переатестацію всього особового складу поліції. 

читайте також
Одягнув протигаз та стріляв над головою: у ДБР повідомили про подробиці зґвалтування жінки у відділі поліції на Київщині В МВС показали фото поліцейських, які зґвалтували жінку на Київщині. Запевняють — вони понесуть справедливе покарання


Поділитися: