Лебедєв фігурує у справі щодо розстрілів на Майдані / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва заочно взяв під варту колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва у справі про розстріли на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Відповідне рішення було ухвалено 25 травня за фактами організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, у тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 лютого по 20 лютого 2014 року у центральній частині Києва.

Відео дня

Читайте такожПечерський суд знову не зміг зібратися для обрання запобіжного заходу Януковичу

"Вказане рішення суду надає право стороні обвинувачення розпочати стосовно колишнього міністра оборони України процедуру екстрадиції. Також прокурори звертатимуться до суду за дозволом на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia)", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що в цьому кримінальному провадженні розслідуються обставини організації колишнім президентом України Віктором Януковичем перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів, перевищення влади рядом колишніх високопосадовців з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто до настання тяжких наслідків, в тому числі, умисних вбивств та замахів на умисні вбивства (завдання тілесних ушкоджень, пов’язаних із застосуванням працівниками правоохоронних органів вогнепальної зброї) учасників масових акцій протесту в центральній частині м. Києва та терористичного акту.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності у Києві стався наймасовіший розстріл протестувальників за часи Майдану.

За даними МОЗ, 18-20 лютого загинули 82 людини (71 учасник Майдану та 11 силовиків), постраждали понад 600 осіб. За даними місії ООН, у ті дні померли 98 осіб (84 протестувальників, 13 силовиків і один випадковий чоловік).

Активісти "Небесної сотні" говорять про 107 загиблих осіб.