В Україні дозволили роботу дитячих садків / фото УНІАН

В умовах ослаблення карантину в Україні соціальної дистанції між дітьми в дитячих садках дотримуватися не обов'язково. Але дорослим рекомендуватимуть передавати дітей вихователям зовні будівлі.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає «Обозреватель».

Читайте такожУ Києві за добу 58 нових випадків інфікування COVID-19

Відео дня

"Ми дали можливість відкриватися дитячим садкам, але ми не закликаємо, щоб завтра всі садочки відкривалися. Власник повинен оцінити можливість дотримання тих чи інших протиепідемічних норм", – пояснив він.

За словами Ляшка, більшість санітарних норм – ті самі, що були і до карантину. Єдине нововведення полягає в тому, що дітей рекомендується передавати вихователям на вулиці, а не в приміщенні. "Коли відбувається натовп, виникає величезний ризик передачі коронавірусної хвороби саме серед дорослих", – розповів головний санлікар.

"Дітям проводиться термометрія. Вони знаходяться в своїх звичайних групах", – додав він.

"Ми рекомендуємо, якщо дозволяє погода, більше часу проводити на свіжому повітрі, зменшити кількість контактів і перемішування між різними групами, обмежувати святкування, фестивалі, концерти", – сказав чиновник.

Водночас він підкреслив, що в нормах не передбачено дотримання соціальної дистанції між дітьми.

Ляшко звернувся до батьків із закликом вимірювати температуру тіла дитини перед тим, як йти з нею в дитячий садок, а також звертати увагу на характерні симптоми захворювання. Якщо такі будуть, слід залишити дитину вдома.

Нагадаємо, з 25 травня в Україні дозволено роботу дитячих садків