Підозрювані у зґвалтуванні дівчини у Кагарлику ховали обличчя та мовчали: як суд обирав запобіжні заходи поліцейським

Підозрювані у зґвалтуванні дівчини у Кагарлику ховали обличчя та мовчали: як суд обирав запобіжні заходи поліцейським

Фото: ТСН

Засідання по кожному підозрюваному відбувалися по черзі.

У вівторок, 26 травня, Голосіївський суд Києва відправив на 60 днів до СІЗО без права внесення застави підозрюваних у зґвалтуванні дівчини у Кагарлику оперуповноваженого Сергія Суліму та керівника сектору кримінальної поліції Кагарлицького відділення Миколу Кузіва.

Їм по черзі обирали запобіжний захід. Обидва засідання відбувалися у закритому режимі. Про це клопотали і прокуратура, і адвокат обвинуваченого, адже злочин має сексуальний характер і розголошення інформації може зашкодити потерпілій. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.        

Так, першому обирали запобіжний захід 29-річному оперуповноваженому Сергію Сулімі. Його обвинувачують у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб. Прокуратура просила про два місяці арешту. Суд підтримав це клопотання. Відправив його під варту до 22 липня без права на заставу.

Сам підозрюваний взагалі не спілкувався з журналістами і жодним чином не реагував на запитання журналістів. Ховав обличчя і мовчав. А його адвокат не пояснив, що ж сталося тієї ночі.

"Я пояснив суду. Вам я не маю права пояснювати", - відповів адвокат журналістам.

Одразу після цього засідання обирали запобіжний захід співучаснику - 35-річному Миколі Кузііву, керівнику сектору кримінальної поліції Кагарлицького відділення. Йому закидають одразу кілька статей. Це перевищення службових повноважень та співучасть у зґвалтуванні групою осіб. Суд обрав йому також два місяці арешту без права на заставу.

Своєї провини чоловік не визнає. Про це повідомив його адвокат Дмитро Матюшенко. Сам підозрюваний не спілкувався з журналістами, лише ховав своє обличчя за папірцями.

"Провину не визнає, тому що всі ці обставини є надуманими. Свідком цих подій ніхто не був. Справа заведена лише на підставі заяви самої потерпілої. Я не можу розповідати всі обставини", - сказав адвокат.

За словами слідчих, у відділку копи всіляко знущалися з жінки.

Але попри те, що на подвір'ї Кагарлицького відділку поліції знайшли скривавлений протигаз, поки що в обвинуваченні статті про катування немає.

"Наразі ми не знайшли підстав первинно кваліфікувати як катування, але це не позбавляє нас права та можливості у випадку, якщо ми отримаємо належний обсяг доказів, що вчиняли саме катування, змінити підозру. Ми маємо первинну підозру. Ґвалтував один", - повідомив прокурор департаменту протидії катуванню Офісу Генпрокурора Валерій Смірнов.

Нагадаємо, що копів підозрюють у знущаннях з 25-річної дівчини.

Про зґвалтування та катування вона розповіла медикам та написала відповідну заяву. Тепер справу розслідують у ДБР. Відомо, що обидва правоохоронці одружені. А свою жертву днями викликали на допит як свідка. Після чого вчинили наругу над нею прямо у відділку. Місцеві розповідають: свавілля поліцейських для них не новина. Але чимало справ спускали на гальма.

Кагарлицький відділок нині розформували. Водночас у МВС запевняють: масової переатестації поліцейських не буде.

Суд відправив за ґрати двох копів з Кагарлика, яких підозрюють у зґвалтуванні

Суд відправив за ґрати двох копів з Кагарлика, яких підозрюють у зґвалтуванні

Повʼязані теми:

Наступна публікація