fbpx

Своїм батькам на ювілей весілля чоловік подарував нову пральну машину. І ще шикарний букет квітів з цукерками. А у нас вдома стара пральна машина. Сестрі на день народження він подарував путівку в Єгипет, ми ж там вже сто років не були. Чоловік часто витрачається на інших людей: родичів і друзів, в той час, як нам самим не вистачає грошей

В Андрія я закохалася через його щедрість. Хлопець в цьому плані мені здався особливим. Він не багатій, не бізнесмен простий співробітник офісу, але букети квітів він дарував мені на кожному побаченні. Я навіть просила його не витрачатися, адже коли ми з ним йшли в кіно, квіти були зайвими. До того ж, вони швидко в’януть без води. Але потім пішли подарунки: золотий ланцюжок на день народження, набір хорошої, дорогої косметики на день ангела.

Чесно сказати, це було дуже приємно, та й хлопець він сам по собі хороший. Звичайно ж, коли Андрій запропонував, я вийшла за нього заміж. Зараз ми добре з ним живемо, у нас уже двоє дітей. Тільки от є у нас одна маленька проблема – мій чоловік і далі продовжує бути щедрим.

У чоловіка погана звичка дарувати всім подарунки, які ми собі дозволити не можемо, навіть для себе особисто. Зайвих грошей у нас немає, я зараз сиджу в декреті, працює один чоловік. Особливих висот в кар’єрі він не досяг, то ж і заробляє він не багато. Живемо на його зарплату і на допомогу на дітей. Нам би цього вистачало, але чоловік часто витрачається на інших людей: родичів і друзів. Андрій завжди купує всім дорогі подарунки.

Звичайно, його родичі і друзі цьому тільки раді. Всі вони в один голос хвалять мого чоловіка за уважність: мовляв, ну треба ж так вгадати з подарунком, ніби думки читає. Тільки вони не розуміють, чого нам іноді це коштує.

Ось уявіть: своїм батькам на ювілей весілля він подарував нову пральну машину. Ну плюс ще шикарний букет квітів з цукерками. А, між іншим, у нас вдома стара пральна машина, батькам ж він подарував найновішу версію. Сестрі на день народження він подарував путівку в Єгипет, а ми там вже сто років не були.

Своєму найкращому другові на народження його доньки подарував електронну люльку-гойдалку, в той час як наш син засинає в простому ліжечку. І таких прикладів безліч – у нас цього не має, але Андрій без жалю дарує все це іншим людям.

При чому, все це він купує, не питаючи мене. Фактично, я нічого і не можу сказати, адже це його гроші. Я йому показала, що вмію бути економною господинею, яка може прогодувати сім’ю на будь-яку суму, яку він мені виділяє. Більше, ніж треба, грошей у чоловіка я ніколи не просила. Коли я все ж боязко зауважила, що поїздка в Єгипет для такої молодої дівчини – це недозволена розкіш, то чоловік відповів: «Це просто була її мрія! Всім потрібно, щоб їхні мрії збувалися!». Ага, за наші гроші вони і збуваються!

Цього разу Андрій таки зауважив, що мене це зачепило, і пообіцяв, що ми всі разом теж полетимо в Єгипет. Правда, не уточнив, коли.

Ось і так у всьому – він для всіх хороший, щедрий, дорогі і правильні подарунки підносить. А нам у відповідь дарують щось непотрібне і дешевеньке, але кожного разу мій чоловік при цьому робить вигляд, що радий як дитина, ніби тільки цього подарунка і чекав все життя! Вдома купа зайвих дрібничок: танцюючий будильник, кружка-хамелеон, оригінальний фотоальбом. Все дешеве і не потрібне.

Не було би так прикро, якби ми теж таке ж дарували. Люди зовсім нічого не оцінюють – як можна обмінюватися такими нерівноцінними подарунками?

Одним словом, я так більше! У нас ніколи не було непорозумінь через гроші, але невже треба починати. Але я боюся образити або засмутити чоловіка, адже я бачу, як він щиро радіє, коли робить комусь приємне, даруючи бажаний презент.

Не можу  зрозуміти, як тактовно відучити чоловіка від цього його хобі? Попереду ще багато великих свят і ювілеїв, він так нас по світу пустить! Що робити в такому випадку?

Фото ілюстративне – newsonline24.

You cannot copy content of this page