$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+13° Київ +17° Варшава +12° Вашингтон

Російські лікарі визнали участь у війні на Донбасі

Олег Бесараб 31 Травня 2020 15:46
Російські лікарі визнали участь у війні на Донбасі

Група російських лікарів з Ростовської області зажадала від влади виплатити їм «бойові» за роботу під час війни на Донбасі. Там вони займалися лікуванням і евакуацією поранених військових РФ.



Відео протесту було оприлюднено 28 травня на YouTube-каналі «Надбання Вітчизни Народ». На ньому зняті лікарі міста Гуково Ростовської області, які влаштували пікет, вимагаючи доплат за лікування хворих коронавірусом. Заодно і пригадали владі старі образи - розповіли, що п'ять років тому їм обіцяли заплатити «бойові» за виїзди в Україну, коли вони вивозили в РФ і надавали першу медичну допомогу своїм військовим. «Окрема розмова щодо України. З 2014 року нам обіцяли виплатити гроші, бойові. Бойові пропали. Бойові - це ми вивозили поранених з території України під бомбардуваннями... Бойові не отримали не тільки «швидкі», але і лікарі, що шили їх», - говорить один з медиків.\

Раніше Співробітники військової контррозвідки СБУ в зоні проведення операції об’єднаних сил виявили зброю російського виробництва – реактивний піхотний вогнемет «Джміль» і безпілотник.

Також повідомлялось, що на тимчасово окупованому Донбасі терористи використовують нові російські керовані артилерійські снаряди «Краснопіль». Раніше міжнародними спостерігачами задокументовано використання російсько-терористичними військами систем «Пошук» Р-161-A2M, автоматизованої станції перешкод Р-330Ж «Житель», комплексів радіоелектронної боротьби «Тірадо 2» та РБ 341В «Леєр 3», радіолокаційної станції артилерійської розвідки та цілевказівки 1Л259.

У НАТО назвали кількість росіян, які допомагають терористам на Донбасі.