Lifestyle

Фільм про війну української режисерки переміг на кінофестивалі в Лос-Анджелесі

Фільм про війну української режисерки переміг на кінофестивалі в Лос-Анджелесі

Короткометражна стрічка “Якщо було завтра” 22-річної української режисерки Анастасії Євченко перемогла у номінації найкращий режисерський дебют у Лос-Анджелеському фестивалі “ТОП-Шортс”. 

Про це повідомляє “Голос Америки”.

Зазначається, що у фільмі немає діалогів чи хронологічного сюжету. Перед головним героєм, військовим, відкриваються різні двері – вибори. І за кожними дверима інший розвиток життя й інші можливості.

Авторка ідеї, сценаристка і режисерка – студентка школи мистецтв Нью- Йоркського університету, українка Анастасія Євченко. Каже, задум фільму з’явився після відвідин виставки художниці сюрреаліста Доротеї Таннінг.

Зйомки проходили в Україні, поблизу Києва. Вся команда стрічки – українці. Зйомки фільму проходили у липні 2019 і тривали лише три дні. Виробництво ж фільму, загалом, зайняло 70 днів. Головні ролі зіграли молоді українські актори Вікторія Левченко й Олексій Олексюк. Прем’єра ж відбулась в Італії на міжнародному фестивалі у Мілані. Вікторія Левченко отримала нагороду за найкращу жіночу роль.

Нагадаємо, український фільм “Тільки Диво” отримав нагороду Міжнародного кінофестивалю для дітей та юнацтва “WonderFest”, що пройшов з 12 по 16 травня в Бухаресті (Румунія).

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.