$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+12° Київ +18° Варшава +10° Вашингтон

«Укрзалізниця» назвала області, де з 1 червня почнеться рух електричок

Олег Бесараб 31 Травня 2020 17:44
«Укрзалізниця» назвала області, де з 1 червня почнеться рух електричок

Із 1 червня «Укрзалізниця» розпочне запуск електричок в 10 областях, де вже отримано відповідний дозвіл.

Про це повідомив голова АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, передає Інтерфакс-Україна. Він пояснив, що з 1 червня 2020 року починається перший етап відновлення курсування приміських потягів. Під час нього відновлять свої маршрути 214 приміських потягів у десяти областях. Дозволи на рух отримано від регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обласних державних адміністрацій у Харківській, Полтавській, Луганській, Донецькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Одеській, Черкаській, Житомирській, Хмельницькій (у напрямку Жмеринка – Гречани та Хмельницькій – Волочиськ) областях. Після отримання наступних дозволів запуск електричок буде продовжуватися.

Раніше голова Мінінфраструктури Криклій оприлюднив план відновлення роботи транспорту.

Повідомлялося, що після скасування заборони пасажирські поїзди будуть запущені в останню чергу, вже після електричок та Інтерсіті.

Нагадаємо, в Україні з 22 травня послаблено карантинні обмеження у регіонах, де спостерігається сприятлива епідеміологічна ситуація. Водночас уряд продовжив карантин до 22 червня, перейшовши на адаптивну модель.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що загальний карантин в Україні триватиме до 22 червня. У разі різкого зниження кількості нових випадків зараження карантин може бути скасований і передчасно.