Волинь Новини

Померла відома волинянка

На 81-му році життя перестало битися серце почесної союзянки, голови Нововолинського осередку Суспільної служби України, кавалера ордена княгині Ольги ІІІ ступеня Марії Олексіївни Карпінської.

Про активістку місцевого національного руху не раз писала газета «Волинь». Люди, які її знали кажуть, що вона була особливою жінкою – небайдужою, мудрою, доброю, співчутливою. Уміла зорганізувати інших на добрі вчинки, переконати багатьох пожертвувати часом, спокоєм, особистими справами заради загальної патріотичної справи.

Марія Карпінська понад 20 років очолювала Нововолинський осередок Суспільної служби України – єдиний у Волинській області.

Останнє інтерв’ю з Марією Олексіівною стосувалося її участі в зборах представників Суспільної служби не лише України, а й за кордону.

Сорок п’ять років Марія Карпінська працювала медичною сестрою у Нововолинській центральній міській лікарні. Понад 20 років очолювала Нововолинський осередок Суспільної служби України – єдиний у Волинській області. При ньому створила клуб інвалідів «Берегиня», службу самодопомоги матерям, котрі виховують дітей-інвалідів, опікувалася вояками ОУН-УПА та ветеранами війни. Вона організовувала виставки художніх робіт людей з інвалідністю, творчі вечори з непересічними особистостями, які виборювали незалежність України. Кожна зустріч з нею залишала слід у серці, надихала на роздуми. Місту Нововолинську не вистачатиме Вас, шановна Маріє Олексіївно!

Leave a Comment