Волинь Новини

Лучанин захаращує сміттям свою квартиру вже 20 років. (ВІДЕО)

Жителі будинку на вулиці Станславського 11, що у Луцьку скаржаться на свого сусіда.

81-річний чоловік 20 років зносить у квартиру будівельне сміття, лахміття та інший непотріб. Про сусіда  розповіла жителька будинку Зоряна Кузмич, – передає Суспільне.Волинь.

Зоряна Кузмич живе на четвертому поверсі будинку. Поверхом нижче – пенсіонер, який збирає сміття та приносить до власної квартири.

“Два рази вже була пожежа. Пройти з пакетами не можливо. Там все зогнило і черв’яки напевно є. Сусіди, кажуть, що миші теж є”, – розповідає жінка.

Сміття до стелі. Лучанин 20 років захаращує квартиру

До квартири пенсіонера працівники муніципальної варти приходили вже 5 разів, – каже інспектор Богдан Ковальчук. З його слів, одного разу вдалося поспілкуватися з чоловіком.

“Ми побачили квартиру завалену будівельним сміттям. На власника було накладено протокол – адміністративне правопорушення. Власнику, було винесено припис на прибирання та усунення захаращення”, – каже муніципал.

Є сусіди, які захищають пенсіонера.

“Він порядний. Він у під’їзді сам своїми руками підключає світло. Лампочки змінює, старається людям зробити добро”, – розповідає Генадій Батов.

Сміття до стелі. Лучанин 20 років захаращує квартиру

Щоб позбутися сміття сусіди мають звернутися до суду, – каже луцький адвокат Олег Огородник. З його слів, ніхто без рішення суду чи згоди пенсіонера, не має права чіпати його майно.

“Штраф у розмірі від 51 -109 гривень. Чому такі маленькі штрафи? – Бо дана стаття не змінювалася з 1997 року. Він може далі носити, ніхто не має права втрутитися в його власність”, – розповів адвокат.

Від початку року в обласному центрі склали 29 протоколів на лучан, які захаращували власні квартири та сходові клітки, розповів муніципал Богдан Ковальчук.

Leave a Comment