21:25, 07 Липня 2020

У місті на Волині готуються до нетрадиційного випускного

У зв’язку з карантином, у Нововолинську не відбудеться масових заходів з нагоди завершення навчального року, а міська влада готує для випускників онлайн-вітання.

Про це повідомляють на веб-сайті Нововолинської міськради.

2020-й рік став особливим для усіх жителів планети. Через пандемію коронавірусу люди змушені шукати альтернативні способи спілкування, змінювати усталений ритм повсякденного життя і проведення дозвілля.

Обмеження, встановлені з метою недопущення масового поширення COVID-19, великою мірою торкнулися шкільного життя. Кілька місяців учні навчалися дистанційно. Корективів зазнав процес проведення зовнішнього незалежного оцінювання, були відмінені загальні урочистості з нагоди свята для випускників 11 класів.

У 2019-2020 навчальному році повну загальну середню освіту у школах Нововолинська здобували 286 одинадцятикласників, із них 38 отримають золоті медалі, 8 – срібні.

У зв’язку з карантином, а наша область належить до числа тих, де він через високу захворюваність, не пом’якшується, святкових лінійок не буде. На центральній площі міста не лунатиме веселий гамір юнаків та дівчат, не буде урочистого вручення атестатів про середню освіту, випускники не танцюватимуть останнього шкільного вальсу й не обіймуть на прощання улюблених вчителів… Такими є реалії сьогодення. Але треба вірити, що пандемія відступить.

Аби розрадити та додати випускникам 2020-го року святкового настрою, міський голова Віктор Сапожніков разом із освітянами Нововолинська об’єдналися та готують для них святкове привітання у режимі он-лайн.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: