Поділитись:

У Луцькому зоопарку поселилися сичі із зоомагазину (фото)

Середа, 08 липня 2020, 12:44
У Луцькому зоопарку поселилися сичі із зоомагазину (фото)

Уже з тиждень у Луцькому зоопарку мешкають двійко пташенят сича хатнього. Проте цьому передувала "багата" історія.

Її розповіли на сторінці зоопарку у фейсбуці. 

"Наприкінці червня в особисті повідомлення на сторінку зоопарку написали: "Добрий вечір. Маю питання. Сьогодні в зоомагазині Луцька бачила двох совенят. Поки невідомо, звідки вони там. Але думка про те, що вони можуть все життя в тісній клітці прожити, дуже турбує. Ви зможете якось допомогти цим двом діткам, якщо я дізнаюсь всі деталі?" Звичайно ж, ми погодилися надати їм прихисток, якщо малят доправлять до нас. Однак... Наступного дня у групах соцмережі "Фейсбук" почала поширюватися інформація про те, що на викуп пернатих збирають кошти. У дописі згадувалося наше підприємство. А оскільки ніхто не знав про переписку в месенджері, складалося хибне враження і про сам зоопарк, і про те, чи не криється за цим збором коштів якась афера", – йдеться у повідомленні. 

Згодом вдалося з’ясувати, що Аліна Трачук (а саме вона повідомила про птахів у зоомагазині) не мала злого умислу, оголошуючи про потребу викупити малят. Тоді за вирішення проблеми взялася директорка КП Людимила Денисенко. У результаті розмови з керівництом зоомагазину досяглися домовленості про безоплатну передачу пернатих на постійне місце проживання у зоопарк. Тож уже наступного дня пташата приїхали до нас. А Аліна Трачук прийшла провідати новоселів і, як вона стверджує, кинула зібрані кошти у сумі 1280 гривень у скриньку для пожертв (останнє в зоопарку не  можуть ні спростувати, ні підтвердити, бо жоден працівник не був при цьому присутній) .

У Луцькому зоопарку поселилися сичі із зоомагазину (фото)

"Вам цікаво, для чого ми це так детально розписали? А для того, щоб застерегти вас усіх від хибних дій. Бо для вирішення подібних питань потрібно діяти у правовому полі. Є ми, є контролюючі органи, до компетенції яких належить нагляд за дотриманням природоохоронного законодавства. У разі виявлення вами порушень щодо утримання тварин чи птахів необхідно звертися до них. А от нібито така добра справа, як збір коштів та викуп якоїсь живності, у кінцевому результаті призведе лише до збільшення таких примусово вилучених з при роди особин заради власного збагачення. Тут діятиме закон "є попит – буде пропозиція". І його рушієм стануть нібито добрі наміри врятувати пташа чи звіря, зібравши кошти та викупивши його. Тож на завершення цього допису звертаємося до вас зі щирим закликом любити природу, але проявляти далекоглядність у всіх вчинках, пам'ятаючи давнюю народну мудрість, що доволі часто з добрих намірів поміст у пеклі зложений", – зазначили в зоопарку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
13:39
15 квітня 2024
14 квітня 2024
11 квітня 2024
09 квітня 2024
08 квітня 2024
16:03
07 квітня 2024
03 квітня 2024