У Тернополі виявили шість порушень у закладах громадського харчування та два – на ринках

У Тернополі виявили шість порушень у закладах громадського харчування та два – на ринках

Спеціалісти Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області спільно з представниками Тернопільського міського відділу поліції ГУ Нацполіції в області, Управління муніципальної інспекції міської ради в період з 04.07.2020р. по 06.07.2020р. провели інспекторські візити щодо дотримання умов карантину у закладах громадського харчування (у вечірній час з 20:00 до 00:00 год). Про це повідомляє сайт ГУ Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Перевіркою охопили 32 об’єкти та виявили 6 порушень: недотримання санітарно-епідеміологічних норм з боку закладів громадського харчування (ресторанах та барах). Працівники – без засобів індивідуального захисту, порушення соціальної дистанції між відвідувачами. Також під час проведення комісійних візитів перевірили три заклади торгівлі харчовими продуктами, в одному з них виявили недотримання маскового режиму працівником закладу. Факти комісія зафіксувала, працівники Національної поліції проводять перевірку.

Керівникам та персоналу закладів спеціалісти надавали рекомендації  по дотриманню умов карантину.

Також фахівці Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області роздали 32 пам’ятки щодо дотримання умов карантину суб’єктами господарювання м. Тернополя в перукарнях, закладах громадського харчування та закладах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами.

7 липня провели перевірки дотримання вимог Постанови № 34 від 06.06.2020 року Головного державного санітарного лікаря України «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» на двох ринках м. Тернополя: ТОВ «ВІП – МАРКЕТ», що на вул. Шептицького, 26б та ТОВ «Тернопільський міський ринок ЛТД» на вул. Живова, 9.

За результатами інспектувань склали два протоколи про адміністративне правопорушення за відсутність контейнерів/урн для централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту. Також суб’єкти господарювання та працівники ринку здійснюють торгівлю без захисних масок.

Автор




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *