1. Новини Закарпаття
  2. >

На Закарпатті буде зберігатися строгий карантин, - МОЗ

09.07.2020 12:49 Суспільство ВАЖЛИВО

У списку областей, де і далі буде зберігатися строгий карантин, переважають західні регіони.

У списку областей, де і далі буде зберігатися строгий карантин, переважають західні регіони.

Вісім регіонів України станом на четвер, 9 липня, не відповідають всім необхідним критеріям для ослаблення протиепідемічних заходів. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Так, згідно з даними МОЗ, поки не готові до ослаблення карантину Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернігівська області.

У МОЗ зазначають, що регіоном з широким розповсюдженням COVID-19 вважається регіон, в якому є одна з таких ознак: завантаженість ліжок в закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим COVID-19, становить понад 50%; середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить менш як 24 на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%.

Посилення протиепідемічних заходів застосовується і припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності в регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів згідно з відомостями, опублікованими на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я.

Нагадаємо, проводять дезінфекцію будівлі: в працівника суду в Закарпатті виявили коронавірус.

Читайте на ГК:Карколомна автотроща на трасі "Київ-Чоп": відомо, де перекрито рух
Читайте на ГК:Гуманітарна допомога для відновлення України: через митницю Закарпаття доставлено понад 236 тисяч тонн гумвантажів
Читайте на ГК:На Закарпатті відключатимуть електроенергію: не буде світла понад 8 годин
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська