ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсіонерам Львівщини під час пандемії COVID-19 перерахували 616 млн допомоги

Соломія Головіна

|

На підтримку пенсіонерів Львівщини під час пандемії COVID-19 спрямували 616 млн грн. Про це 9 липня під час брифінгу повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Загалом на Львівщині налічується 680 тисяч пенсіонерів. За словами очільника області, 90% з них отримує пенсію менше ніж 5 тис. грн. Власне, ці додаткові виплати і отримали мешканці, які отримують пенсію менше 5 тис. грн.

«За цей час на підтримку пенсіонерів перераховано 616 млн грн», – зазначив Максим Козицький.

Також посадовець зазначив, що на Львівщині проживає понад 12 тисяч малозабезпечених сімей, і їм вже перерахували майже 80 млн грн. Водночас близько 90 млн. грн виплатили жителям області, які отримують субсидії. Загалом таку допомогу отримує понад 91 тисяча людей. Майже 8 тисяч 700 осіб мають інвалідність з дитинства: їм продовжили виплати на понад 33 млн грн. Понад 5 тисяч сімей, які мають дітей віком до 6 і 10 років, отримали допомогу на загальну суму 21 млн 400 тис. грн.

Нагадаємо, виплатити українцям, які отримують менше 5000 грн пенсії, додаткову 1000 грн запропонував президент Володимир Зеленський у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Наприкінці квітня Львівський портал повідомляв, що у області починають перераховувати «президентську тисячу», її мали отримати понад 618 000 мешканців Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *