Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Паводок на Прикарпатті: постраждалим почали виплачувати допомогу — ОДА

Постраждалим від паводка людям на Прикарпатті 9 липня почали виплачувати матеріальну допомогу. Загалом в області на це обіцяють скерувати 100 мільйонів гривень.

Про це повідомив очільник Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Федорів.

Він зазначив, що минулого тижня область отримала із державного бюджету 480 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків паводків. 9 липня територіальні органи соціального захисту розпочали нараховувати матеріальну допомогу постраждалому населенню.

За словами Федоріва, 100 мільйонів гривень з отриманої суми із державної казни спрямують на виплати населенню, 130 мільйонів  — на відновлення зруйнованих мостів, 10 мільйонів — на об’єкти соціальної сфери, 30 мільйонів — на ремонт мостів комунальної власності, 60 мільйонів — на берегоукріплення.

Для відновлення водозахисних дамб додатково із держбюджету направлять 136,6 мільйона гривень.

Очільник ОДА також наголошує, що наразі повністю відновили електропостачання у всіх районах області, однак досі без газопостачання залишаються сотні людей.

Нагадаємо, з червня у західних областях України почалися сильні дощі, що призвело до підняття рівня води у річках. Через паводки підтопленими виявились тисячі будинків, а сотні їхніх мешканців довелося евакуювати. Також зруйновані дороги, мости та інші об'єкти інфраструктури.