У Тернополі в окремих випадках дозволять партнерські пологи

10.07.2020 09:13   Джерело: Файне місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Тернополі під час засідання оперативного штабу прийняли рішення дозволити партнерські пологи у особливих випадках – згідно з висновком консиліуму за умов дотримання карантину та за певних вимог до партнера. Він має обов’язково пройти тестування на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції або методом імуноферментного аналізу ІФА IgM з дотриманням умов самоізоляції з моменту відбору матеріалу до настання пологів (не більше 72 год). Також партнер повинен мати засоби індивідуального захисту – маску чи респіратор, захисні рукавички, екран чи окуляри, – повідомили у прес-службі Тернопільської міської ради.

Окрім цього, з інформацією про ситуацію в медичних закладах краю, пропозиціями та рекомендаціями щодо дотримання правил дотримання карантинних норм на засіданні штабу виступила заступник начальника відділу охорони здоров’я Тернопільської міської ради Ольга Ярмоленко.

Станом на 120 день карантину:

- всього зареєстрованих і лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед жителів Тернопільської громади складає 491 випадок;

- на сьогодні хворих на COVID-19  є 19 360 людей;

- на стаціонарному лікуванні знаходяться 57 пацієнтів (44 дорослих та 1 дитина, 13 осіб з підозрою на COVID-19);

- на амбулаторному лікуванні перебуває 316 хворих (307 дорослих та 9 дітей);

- з підозрами на COVID-19 є 80 осіб (75 дорослих та 5 дітей);

- на самоізоляції, за даними сімейних лікарів, перебувають 292 особи (209 дорослих та 83 дитини);

- одужало від коронавірусної інфекції 130 осіб;

- у лікарні Тернопільської швидкої допомоги знаходиться 46 хворих (39 – з Тернополя та 3 осіб з Тернопільської області. Підозру на COVID-19 отримали 4 осіб);

- на кисневій підтримці з маскою знаходиться 3 пацієнтів. На кисневому концентраті  – 5 із захворюванням на COVID-19;  

- за попередню добу госпіталізовано 2 людей;

- всього проліковано в інфекційному відділенні з початку карантину 170 осіб з діагнозом COVID-19;

- в інфекційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні з підтвердженою коронавірусною інфекцією знаходяться 2 особи (1 дитина і 1 мати). З підозрою на COVID-19 знаходяться 9 осіб (3 дитини і 2 дорослих з Тернополя і 2 дитини та 2 дорослих з Тернопільської області);

- всього проліковано в інфекційному відділенні Тернопільської міської дитячої лікарні 48 пацієнтів, з них 30 дітей.

Показники за крайній тиждень (з 2 по 8 липня) є незадовільними. Кількість зареєстрованих випадків за ці дні складає 76 осіб із діагнозом COVID-19. За цей період було проведено 922 ПЛР-тестування. Завантаженість ліжок становить 44%. Кількість тестувань на 100 тисяч населення складає 59,7 % (при показнику 24%). Коефіцієнт випадків лікування за крайні 7 днів – 8,2% при нормі більше 11%.

Цього тижня показник на захворюваність зріс на 47%. Все це говорить про те, що спостерігається динаміка зростання захворюваності на COVID-19, а карантинні і протиепідемічні заходи, які застосовуються, повинні бути дотриманими і із посиленим контролем з сторони правоохоронних органів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Файне місто  

Коментарі