Новини

Секретар РНБО назвав інформатаки Росії через Деркача потужною агресією всередині країни

Секретар РНБО назвав інформатаки Росії через Деркача потужною агресією всередині країни

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що всередині України відбувається потужна інформаційна агресія з боку Росії.

Про це він заявив в ефірі програми “Право на владу” на каналі “1+1”.

“Те, що ми сьогодні спостерігаємо, це один з елементів інформаційних воєн: вони дуже потужні, і багато людей на них не звертають увагу, але вони є, ці процеси всередині нашої країни. У нас дуже потужна інформаційна російська агресія всередині країни”, – наголосив Данілов.

Він також зауважив, що з нею дуже складно боротися, оскільки Україна – не тоталітарна держава з вільним суспільством і каналами інформації, які “фізично неможливо закрити”.

“Коли з’являється та чи інша інформація, її починають роздувати, роблячи з мухи слона, а на те, що днем раніше це була муха, вже ніхто не звертає уваги”, – резюмував він.

Як відомо, після оприлюднення чергових “плівок Деркача” Служба зовнішньої розвідки також зробила заяву про інформаційні спецоперації РФ проти України.

“Активізація багатовекторної роботи країни-агресора в українському інформаційному просторі є визнанням ефективності роботи українських спецслужб та спробою використати Україну для зовнішнього впливу на перебіг політичних подій у світі.

Українські розвідувальні та спеціальні служби розуміють зазначені виклики та консолідовані у своєму головному завданні – захищати національну безпеку України”, – йдеться у заяві.

Раніше Петро Порошенко назвав “плівки Деркача” масштабною спецоперацією п’ятої колони Кремля проти України. “Через втягування у передвиборчу боротьбу в Америці вони намагаються підірвати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами”, – наголосив Порошенко.

Крім того, у штабі колишнього віцепрезидента США Джо Байдена відреагували на “плівки Деркача”, назвавши їх “повністю відредагованими”.

КОРУПЦІЯ, ДИКТАТОРСЬКІ ЗАКОНИ ТА СПРОБА ЗІРВАТИ БЕЗВІЗ З ЄС: ЩО ВІДОМО ПРО ОДІОЗНОГО ЕКСНАРДЕПА АНДРІЯ ДЕРКАЧА

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.