У Мережу злили "секретний" документ з рейтингами для Лукашенка

У Мережу злили "секретний" документ з рейтингами для Лукашенка

Фото: Associated Press

Довіра до білоруського президента різко падає.

Співробітник Белтелерадіокомпанії і глава провладної спілки журналістів Андрій Кривошеєв 9 липня опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі секретний документ на ім'я Олександра Лукашенка. Від початку лютого 2020 року рівень довіри до органів держвлади Білорусі почав падати, але нібито залишається високим.

Про це йдеться на сторінках документа.

На трьох сторінках тексту, підписаних керівником Оперативно-аналітичного центру при президенті полковником Андрієм Павлюченко затверджується, в тому числі, що чинний глава держави користується великою підтримкою в суспільстві.

"Публікую цей аналіз без купюр. Уперше у своїй 20-річній кар’єрі ділюся документом під номером 1, без грифа "Секретно", – написав Кривошеєв.

Як випливає з документа, він був підготовлений за дорученням Лукашенко. У вибірці брали участь 21 тисяча осіб.

"У березні рейтинг глави держави став різко падати і становив 60%. При цьому в Мінську він традиційно був нижчим ще на 8 відсотків", - йдеться в документі.

Водночас, за даними соцдослідження, яке проводив Інститут соціології Національної академії наук в березні-квітні цього року, рівень довіри Лукашенко в Мінську становив 24%.

На початок червня, згідно з опублікованими даними, підтримка Лукашенка зросла до 76%.

Сегодня была возможность откровенно сказать Президенту о наболевшем. Актуальная общественно-политическая социология, как...

Опубліковано Andrew Krivosheev Четвер, 9 липня 2020 р.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі мають відбутися президентські вибори. Чинний глава держави Олександр Лукашенко подав до Центральної виборчої комісії своєї країни документи на реєстрацію своєї ініціативної групи з висунення на вибори 2020 року. 

Вона змінилася: режисер Андрій Курейчик розповів про нову Білорусь

Вона змінилася: режисер Андрій Курейчик розповів про нову Білорусь

Повʼязані теми:

Наступна публікація