Реклама

Ми посилимо роботу над законопроектом щодо розвитку зрошення в Україні — Висоцький

У Мінекономіки, за участю широкого кола експертів, провели дискусію щодо необхідності відновлення меліоративних систем в Україні та створення об’єднання водокористувачів в контексті зрошення.

Про це повідомив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, участь у заході взяли представники Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористування, Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, фахівці Мінекономіки, Міндовкілля, Держводагентства, Держгеокадастру, Інституту водних проблем і меліорації НААН, представники профільних асоціацій.

«У ході довготривалих обговорень з усіма зацікавленими сторонами в питанні зрошення, було вирішено вийти у публічну дискусію з метою прийняття конкретних законодавчих рішень. Йдеться про завершення реєстрації законопроекту про створення об'єднання водокористувачів, його прийняття та реалізації з точки зору додаткового імпульсу для розвитку зрошення в Україні», — розповів Висоцький.

Слід додати, що буде створено міжвідомчу робочу групу за участю профільних фахівців, яка у щотижневому форматі буде проводити розгляд основних блоків законопроекту, а також інших питань з відновлення меліоративних систем в Україні.

«Ми обговорили основні аспекти законопроекту, метою якого є ефективне проведення гідротехнічної меліорації на земельних ділянках с/г призначення шляхом спільного використання водокористувачами меліоративних систем та гідротехнічних споруд, надання послуг з водопостачання та водовідведення, раціональне використання природних ресурсів, поліпшення якості води та родючості ґрунтів», — зауважив заступник міністра.

Нагадаємо, експерти вважають, що агросектор потребує негайного втілення держпрограм з зрошення та меліорації.



Поділитись

 

Стежте за головними новинами агробізнесу в Україні та світі на Agravery.com , на сторінці Facebook , у Telegram або підпишіться на нашу розсилку, відправивши лист з темою "Розсилка" на [email protected] .

 

Тільки зареєстровані користувачі можуть коментувати

Увійти Зареєструватися

Comments (0)

Реклама
Реклама
Реклама