$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+8° Київ +10° Варшава +11° Вашингтон

Кабмін висунув кандидатуру на посаду віце-прем’єра з питань ОПК

UA.NEWS SAV 10 Липня 2020 14:19
Кабмін висунув кандидатуру на посаду віце-прем’єра з питань ОПК

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді постанову про призначення Олега Уруського віце-прем’єром з оборонно-промислового комплексу.

Про це у своєму Facebook повідомила заступник голови фракції монобільшості Євгенія Кравчук.

«Розраховуємо, що наступного тижня Верховна Рада на звичайному пленарному або позачерговому засіданні розгляне призначення віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Кандидат – Олег Уруський, колишній голова Державного космічного агентства», - зазначила Кравчук.

Народний депутат «Слуги народу» Олександр Качура повідомив, що фракція проведе з Уруським співбесіду для ухвалення рішення.

Олег Уруський обіймав керівні посади на підприємствах і об’єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної галузі, машинобудування. Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки і оборони України, Секретаріату Кабінету Міністрів. У 2015 році він очолював Державне космічне агентство України, а у 2005-2006 роках працював колишнім першим заступником міністра промислової політики.

З квітня 2020 він очолює інжинірингову компанію «Прогрестех-Україна», яка надає інженерні сервіси, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник «Прогрестех-Україна» - компанія Boeing.

Нагадаємо, наприкінці травня секретар РНБО Олексій Данілов анонсував створення профільного міністерства, що відповідатиме за формування і реалізацію державної військово-промислової політики. Відомство планується створити в рамках реформування оборонно-промислового комплексу.

15 червня Кабінет міністрів у новій програмі дій уряду представив план реформування ОПК. Зокрема, він передбачає перетворення «Укроборонпрому» на акціонерну холдингову компанію.

Раніше держконцерн «Укроборонпром» планували ліквідувати і створити 6 корпорацій, навколо яких будуть консолідовані підприємства за галузевою ознакою: ракетобудівна, авіаційна, авіаремонтна, бронетанкова, радарна і холдинг морських систем.