Новини

Коломойський та наближені до нього особи зацікавлені в провадженнях проти Порошенка — адвокат

Коломойський та наближені до нього особи зацікавлені в провадженнях проти Порошенка — адвокат

Олігарх, колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський і наближені до нього особи зацікавлені в провадженнях проти п’ятого президента України, лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка.

Про це журналістам на брифінгу 10 липня заявив адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков, трансляцію вів “Прямий”.

“Ми бачили до цього прекрасно, що Ігор Коломойський і наближені до нього люди зацікавлені в провадженнях, які стосуються Петра Порошенка, але це перший в нас момент, коли Ігор Коломойський особисто вийшов “на арену”. У нас наступає новий етап у розвитку цих справ, це прекрасно пов’язується з усіма подіями навколо відставки керівництва Нацбанку, з судовими процесами стосовно повернення ПриватБанку під контроль Коломойського і наближених до нього осіб, і це ще раз підкреслює наскільки політичні переслідування стосовно Порошенка пов’язані з діями по інших фронтах”, – сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СУД НЕ ОБРАВ ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІД ПОРОШЕНКУ

Нагадаємо, раніше після оголошення перерви в засіданні суду щодо обрання Петру Порошенку запобіжного заходу до зали суду зайшов представник ДБР і повідомив, що в нього є постанова генерального прокурора Ірини Венедіктової про завершення досудового слідства.

Нагадаємо, керівник слідчої групи Державного бюро розслідувань Олег Корецький заявив, що на нього чинився тиск з метою порушення кримінальних проваджень проти Порошенка.

Раніше Печерський районний суд переніс засідання у справі щодо обрання запобіжного заходу Петру Порошенку.

Суддя Печерського суду Сергій Вовк відмовив у клопотанні сторони захисту п’ятого президента Петра Порошенка у відводі прокурорів.

Авторитетні міжнародні організації, низка впливових світових політиків, українські громадські діячі, активісти та медіа закликають президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.