Вчора, 9 липня, у Львові раптово помер польський журналіст Мірослав Ровіцкі, який був редактором найбільшої польської газети в Україні — "Kurier Galicyjski". Йому було 66 років.

Про смерть редактора повідомили у виданні, пише ZAXID.NET.

Мірослав Ровіцкі родом з Варшави, але 19 років тому переїхав до Львова. Тут він став головним редактором найбільшої польської газети "Kurier Galicyjski", яка з 2011 року виходить двічі на місяць. А також заснував дитячий часопис польською мовою "Polak Mały".

У 2015 році Мірослав Ровіцкий став Кавалером лицарського хреста ордену відродження Польщі та увійшов в рейтинг заслужених осіб у польсько-українському діалозі. А у 2018 Ровіцкий отримав орден "За розбудову України"- загальноукраїнську відзнаку з особливим статусом, започаткована з метою сприяння створенню на теренах України громадянського суспільства європейської спрямованості.

джерело: "Kurier Galicyjski"
джерело: "Kurier Galicyjski"

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Мірослав Ровіцкі також був членом союзу польських журналістів та створив «Klub Galicyjski» – організацію, до якої належать публіцисти, журналісти, науковці та аналітики з Польщі та України.

З ініціативи Ровіцкого у Яремче, на Франківщині, щороку проводяться польсько-українські наукові конференції.

Також Ровіцький брав участь у спільній ініціативі Прикарпатського університету та Варшавського університету — відбудові давньої астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван.

Про час та місце поховання буде повідомленно пізніше.

джерело: "Kurier Galicyjski"
джерело: "Kurier Galicyjski"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Пішов з життя знаменитий експерт шоу "Пусть говорят" Сергій Заграєвський

Як повідомляє портал «Знай.uа» Помер італійський композитор Енніо Морріконе, його мелодії відомі всьому світу

Також «Знай.uа» писав, що У Львові пішов з життя легендарний художник, його обожнював увесь світ - Галичина схилила голови