Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У Токіо будуть платити власникам нічних клубів та барів, щоб вони не працювали через сплеск коронавірусу

Влада Токіо вирішила платити власникам нічних клубів і барів за те, щоб ті не працювали. Таке рішення ухвалили після того, як у місті зафіксували сплеск нових випадків коронавірусу.

Про це повідомляє The Guardian.

Міська влада за законом не може примусити заклади закритися, тому вирішила підтримати їх економічно. Тепер кожен бар і нічний клуб отримає 4 670 доларів за те, що він закриється на 10 і більше днів.

«Велика кількість нових випадків зараження може створити проблеми для інших сфер бізнесу, про що ми щиро шкодуємо. Але ми намагаємося вжити заходів для запобігання зараженню в наших закладах», — повідомила представниця японської Асоціації нічних розваг Каорі Кога.

За минулу добу, 9 липня, у Токіо зафіксували рекордні 224 нові випадки коронавірусу. Водночас влада не розглядає можливість закриття інших підприємств та бізнесу. Крім того, цими вихідними відновлюються футбольні та бейсбольні чемпіонати Японії, на матчі пускатимуть відвідувачів.

За весь час в Японії коронавірус виявили у 20 371 людини. З них 17 466 пацієнтів уже одужали та 981 людина померла від ускладнень.