$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+6° Київ +6° Варшава +24° Вашингтон

ГПУ відкрила нові справи проти Порошенка за заявою Коломойського

Ілона Завальнюк 10 Липня 2020 16:02
ГПУ відкрила нові справи проти Порошенка за заявою Коломойського

Офіс генпрокурора порушив чотири кримінальні справи проти екс-президента Петра Порошенка за заявою Ігоря Коломойського. Усі провадження стосуються націоналізації «Приватбанку», повідомив адвокат колишнього глави держави Ігор Головань.

«За заявою «звичайної» людини на прізвище Коломойський Офісом генерального прокурора було зареєстровано чотири кримінальні провадження стосовно Петра Порошенка. Коломойський виступив зі стандартним набором, і, звичайно, його заяви стосуються ПриватБанку. Це перший момент, коли Ігор Коломойський вийшов особисто на арену», - зазначив захисник Порошенка.

На його думку, така ситуація пов’язана із «подіями навколо відставки керівництва НБУ» та «процесами щодо повернення ПриватБанку під керівництво Коломойського».

Раніше адвокат Порошенка Ілля Новіков повідомив про закриття однієї зі справ проти екс-президента. Йдеться про справу щодо заводу «Кузня на Рибальському», і це «одна з 24 "справ Порошенка"». Також генпрокуратура передумала брати під арешт Порошенка за справою Семочка.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова впевнена, що є докази проти Порошенка на 7-10 років тюрми.