Як народжують у карантин: у Тернополі відновлюють практику партнерських пологів

Як народжують у карантин: у Тернополі відновлюють практику партнерських пологів

У Тернополі прийнято рішення про відновлення, в окремих випадках, партнерських пологів.

Про це повідомили у прес-службі міськради.

Зазначається, що відбулося засідання оперативного штабу, під час якого заступниця начальника відділу охорони здоров’я міської ради Ольга Ярмоленко повідомила про ситуацію в медичних закладах, надала пропозиції та рекомендації щодо дотримання правил дотримання карантинних норм.

«Показники за крайній тиждень (з 2 по 8 липня) є незадовільними. Кількість зареєстрованих випадків за ці дні складає 76 осіб із діагнозом COVID-19. За цей період було проведено 922 ПЛР-тестування. Завантаженість ліжок становить 44%. Кількість тестувань на 100 тисяч населення складає 59,7 % (при показнику 24%). Коефіцієнт випадків лікування за крайні 7 днів – 8,2% при нормі більше 11%», – повідомили у міськраді.

У міськраді наголосили, що цього тижня показник на захворюваність зріс на 47%. В

«Все це говорить про те, що спостерігається динаміка зростання захворюваності на COVID-19, а карантинні і протиепідемічні заходи, які застосовуються, повинні бути дотриманими і із посиленим контролем з сторони правоохоронних органів», – додали у муніципалітеті.

Також на засіданні штабу було прийняте рішення дозволити партнерські пологи в особливих випадках (згідно з рішенням консиліуму) за умов дотримання карантину та за певних вимог до партнера (обов’язкове тестування партнера на наявність коронавірусу SARS-CoV-2 методом полімеразної ланцюгової реакції або методом імуноферментного аналізу ІФА IgM з дотриманням умов самоізоляції з моменту відбору матеріалу до настання пологів (не більше 72 год) та наявності засобів індивідуального захисту (маска чи респіратор, захисні рукавички, екран чи окуляри).

 

Автор

Avatar

журналіст, газета "Наш ДЕНЬ"




Схожі публікації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *