Кабмін вніс зміни до порядку проведення конкурсу на зайняття посад держслужби, документ

16:51, 10 июля 2020
Оприлюднили постанову уряду від 8 липня № 574.
Кабмін вніс зміни до порядку проведення конкурсу на зайняття посад держслужби, документ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України постановою від 8 липня № 574 вніс зміни до порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби.

«Кабінет Міністрів України постановляє:

  1. Внести до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 р. № 246 (Офіційний вісник України, 2016 р., № 28, ст. 1116), зміну, що додається.
  2. Ця постанова набирає чинності з дня її опублікування і застосовується з дня набрання чинності Законом України від 13 квітня 2020 р. № 553-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», — йдеться у документі.

За словами Міністра КМУ Олега Немчінова, за чинним Порядком кандидати на посади державної служби мають право протягом шести місяців використовувати результати тестування. Але у зв’язку із зупиненням дії положень Закону «Про державну службу» в частині проведення конкурсів на посади державної служби суттєво скоротився період, протягом якого учасники конкурсу можуть скористатися такими результатами.

Прийняття змін дозволить кандидатам скористатися результатами тестування, не враховуючи строк, на який було призупинено процедуру проведення конкурсів на посади державної служби. Це, в свою чергу, забезпечить рівний доступ громадян до державної служби та зменшить навантаження на Центр оцінювання та державні органи.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» аналізувала законопроект щодо створення кандидатського резерву для державної служби. 

Додамо, 17 червня на засіданні Верховної Ради прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо кандидатського резерву».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки