Новини

Корецький подав позов до суду через протиправні дії керівника ДБР

Корецький подав позов до суду через протиправні дії керівника ДБР

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Олега Корецького до Державного бюро розслідувань.

Про це повідомляє пресслужба Окружного адмінсуду.

“Серед вимог вказаного позову – визнати протиправними дії в.о. директора ДБР Олександра Соколова щодо попередження про наступне звільнення Олега Корецького. Позивач також просить суд скасувати наказ від 17 червня 2020 року №75 “Про затвердження та введення в дію змін до штатного розпису центрального апарату Державного бюро розслідувань на 2020 рік”, – повідомляє пресслужба суду.

Так, справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін за наявними матеріалами у справі.

Нагадаємо, що раніше начальник слідчого відділу Державного бюро розслідувань Олег Корецький заявив, що не збирається звільнятися за власним бажанням.

Раніше Корецький заявляв, що на слідчих Державного бюро розслідування вже понад три місяці чиниться тиск.

Також він повідомив що, у “справі телеканалу Прямий” немає складу злочину. 

8 липня печерський районний суд Києва не обрав запобіжний захід п’ятому президенту України, лідеру “Європейської Солідарності” Петру Порошенку.

Нагадаємо, раніше після оголошення перерви в засіданні суду щодо обрання Петру Порошенку запобіжного заходу до зали суду зайшов представник ДБР і повідомив, що в нього є постанова генерального прокурора Ірини Венедіктової про завершення досудового слідства.

Нагадаємо, керівник слідчої групи Державного бюро розслідувань Олег Корецький заявив, що на нього чинився тиск з метою порушення кримінальних проваджень проти Порошенка.

Авторитетні міжнародні організації, низка впливових світових політиків, українські громадські діячі, активісти та медіа закликають президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.