$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+8° Київ +7° Варшава +15° Вашингтон

РФ висунула вимогу Зеленському та Шмигалю щодо мінських угод

Ілона Завальнюк 10 Липня 2020 19:13
РФ висунула вимогу Зеленському та Шмигалю щодо мінських угод

Російська Федерація вимагає підтвердження або спростування заяви віце-прем’єр-міністра України Олексія Резнікова про необхідність перегляду мінських домовленостей.  У Кремлі хочуть, щоб слова Рєзнікова прокоментували президент Володимир Зеленський або прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Якщо найближчим часом ця заява буде підтверджена, чи не буде спростована тепер уже прем'єр-міністром або президентом України, то це дійсно означає вихід України з мінських угод, а отже, і з мінського і "нормандського" форматів переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі. Це ще й означає, що президент України повинен буде дезавуювати свій підпис піврічної давнини під підсумковим комюніке паризького саміту 9 грудня 2019 року», - сказав заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак, інформує ТАСС.

Раніше представник України у ТКГ в Мінську Олексій Резніков заявив, що Мінські угоди повинні бути переглянуті у частині черговості контролю над кордоном і проведення виборів на Донбасі. Також Резніков оголосив послідовність реалізації положень Мінських домовленостей.

Екс-міністр закордонних справ Вадим Пристайко наполягав, що війна на Донбасі триває, що вказує на необхідність внесення змін у Мінські домовленості, які себе вичерпали. На його думку, чинна редакція угод містить деякі пункти, які неможливо реалізувати.