Новини

Геращенко: “плівки Деркача” – черговий вкид ФСБ і Кремля, який хоче розправитись з Порошенком

Геращенко: “плівки Деркача” – черговий вкид ФСБ і Кремля, який хоче розправитись з Порошенком

Плівками Деркача, фейками, скандалами відволікається увага від брехливих обіцянок і щоденних зашкварів президента Володимира Зеленського. А також розмивається відповідальність Путіна за агресію.

Про це співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко сказала у своєму відео-блозі.

“Хочу нагадати всім, хто зараз кинувся обговорювати черговий вкид КДБ, що за часи президентства Порошенка було звільнено 70 відсотків окупованого Росією Донбасу. Метр за метром ми звільняли нашу територію разом з українською армією. На жаль, за рік президента Зеленського не звільнено жодного сантиметру української землі. Навпаки, українська армія відійшла в глиб.

Я також хочу нагадати, що за рік президенства Зеленського так само гинули наші солдати, понад 100 українських воїнів загинули. Хто в цьому винний? Очевидно, що Путін.

Але сьогодні ми бачимо, що такими вкидами й ефіром намагаються відвести відповідальність від Путіна. Удати, що в Україні відбувається громадянський конфлікт, громадянська війна. Що начебто це українська влада почала воювали з Кримом, з Донбасом, і просто забути про те, що захопили і Крим, і Донбас – російські окупаційні війська”, – зауважила народний депутат.

Геращенко додала: “За цим очевидно стоїть Кремль, який прагне розправитися з Порошенком і дискредитувати його. Кремль прагне зараз ослабити й українську владу, адже абсолютно зрозуміло, що коли вона ніяк не реагує на подібні вкиди, вона цим послаблюється. Адже хто буде телефонувати наступного разу самому Зеленському, якщо будь-яка розмова, яка чи то відбувалася, чи то не відбувалася, чи то правдива, чи то скомпільована, чи то з Трампом, чи то з Путіним, чи то з Байденом, чи то з Меркель – потім ця закрита розмова стає здобутком усіх. І все це серйозно послаблює не тільки українську владу, а й Україну”.

Геращенко підкреслила, що так званими плівками Деркача відволікається увага від брехливих обіцянок Зеленського напередодні виборів.

“Чому мовчить Зеленський? Тому що з цими так званими плівками, з цими штучно створеними фейками й скандалами відволікається увага від самого шостого президента. Цього тижня він ще раз продемонстрував всій країні, що він нікому нічого не винен. І що ніякі його обіцянки не варті виїденого яйця. Згадаймо, про переїзд в Український дім, офіс наразі знаходиться на Банковій. Про продаж президентських літаків, зараз ними літають на відпочинок в Оман. Про те, що не буде кортежів, зараз кортеж збільшився з 5 до 40 машин. Цього тижня також зруйновано міф про те, що він хоче передати всі державні дачі й резиденції – дітям. З розслідування журналістів з’ясувалося, що Зеленський і його родина мешкають вже на державній президентській резиденції, яку він збирався віддавати дітям. І кажуть, що перед переїздом ця резиденція була відремонтована”, – відзначила Ірина Геращенко.

Фракція “Європейської Солідарності” готує запит аби дізнатися скільки грошей із державного бюджету було витрачено на ремонт резиденції, де зараз мешкає Зеленський і закликає журналістів також звернути на це увагу, а не на фейки.

“Наша політична сила вже готує відповідний запит, аби дізнатися скільки мільйонів платників податків пішло на цей ремонт, наскільки він був необхідний. Ми переконані, що дороги, лікарні, школи – потребують більшого ремонту й уваги, ніж президентські резиденції, які точно знаходилися не в поганому стані.

І з цього приводу хотілося б почути реакцію журналістів, які всі свої ефіри присвятили плівкам Деркача. Хочу нагадати, що ні Порошенко, ні Деркач сьогодні не є керівниками України. Прізвище президента України сьогодні – Зеленський. Не варто погружали владу в теплу ванну, ми пам’ятаємо чим це закінчується”, – резюмувала Геращенко.

Раніше у соцмережах з’явився ролик про російську технологію з синтезування голосів, де російський президент Путін розповідає, як підробити і фальсифікувати голос будь-кого.

Нагадаємо, Петро Порошенко назвав “плівки Деркача” масштабною спецоперацією п’ятої колони Кремля проти України. “Через втягування у передвиборчу боротьбу в Америці вони намагаються підірвати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами”, – наголосив Порошенко.

КОРУПЦІЯ, ДИКТАТОРСЬКІ ЗАКОНИ ТА СПРОБА ЗІРВАТИ БЕЗВІЗ З ЄС: ЩО ВІДОМО ПРО ОДІОЗНОГО ЕКСНАРДЕПА АНДРІЯ ДЕРКАЧА

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.