$ 39.6 € 42.28 zł 9.77
+3° Київ +5° Варшава +13° Вашингтон

У МВС прокоментували походження записів розмови Порошенка і Путіна

UA.NEWS 10 Липня 2020 10:59
У МВС прокоментували походження записів розмови Порошенка і Путіна

Щодо походження записів, кажуть, що ці записи робилися в Офісі Президента (Адміністрації Президента - ред.). Робилися вони з метою, щоб потім можна було згадати, хто що кому сказав, що кому пообіцяв.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, коментуючи опубліковані записи розмови нібито п'ятого президента України Петра Порошенка та президента РФ Володимира Путіна, повідомляє УНН.

«Щодо походження записів, кажуть, що ці записи робилися в Офісі Президента (Адміністрації Президента - ред.). Робилися вони з метою, щоб потім можна було згадати, хто що кому сказав, що кому пообіцяв. У США за законом фіксуються всі переговори Президента. Просто, мабуть, ці записи потрапили в ті руки, які передали їх тим, які їх опублікували», - сказав Геращенко.

Що стосується змісту даних записів, то нехай судять виборці, сказав Геращенко.

Нагадаємо, нардеп Андрій Деркач оприлюднив запис, на якому, за його ствердженням, екс-президент України Петро Порошенко спілкується з главою держави-агресора Володимиром Путіним. Аудіозапис оприлюднили під час прес-конференції, і його, за словами Деркача, датовано 30 квітня 2015 року. В Кремлі посередництвом Дмитра Пєскова заявили, що «з цією публікацією незнайомі»

Раніше, у червні нардеп Андрій Деркач і екс-прокурор ГПУ Костянтин Кулик представили чергові записи розмов нібито п’ятого президента України і екс-віце-президента США Джо Байдена.

А 19 травня народний депутат Андрій Деркач на прес-конференції оприлюднив аудіозаписи, які можуть свідчити про вплив екс-віце-президента США Джо Байдена на п’ятого президента Петра Порошенка.

Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження проти Петра Порошенка за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем).

Тим часом у штабі Джо Байдена, записи назвали відредагованою «діркою від бублика».