З 2021 року випускники військових вишів складатимуть фізпідготовку за стандартами НАТО

 

Рівень фізичної підготовки випускників вищих військових навчальних закладів з 2021 року планують визначати за новими стандартами.

Про це повідомив начальник служби фізичної підготовки та спорту Командування Сухопутних військ ЗС України полковник Владислав Суспо, передає “Армія.Інформ”.

“До кінця року ми прагнемо остаточно відійти від радянської системи оцінювання рівня фізичної підготовки військовослужбовців і запровадити систему оцінювання рівня фізичної підготовки за стандартами НАТО”, — зазначив офіцер.

За його словами, для випускників-лейтенантів можуть упровадити вправи, що мають військово-прикладну спрямованість — подолання різних перешкод з використанням зброї та військового спорядження, вправи кросфіту, різноманітні силові навантаження тощо.

З нині діючих нормативів планують прибрати біг на 100 метрів та підтягування на перекладині.

До кінця року в усіх структурних підрозділах Сухопутних військ ЗС України проведуть експерименти з таких нових стандартів, як і на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Зауважимо, що експерименти з організації системи фізичної підготовки за стандартами НАТО вже тривають у Повітряних силах ЗС України на базі Теребовлянського зенітного ракетного полку повітряного командування “Захід” та на Одещині.

Читайте також:
25 українських військових служать на посадах в НАТО, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна