На ШирЛані триває активна фаза навчань “Гвардія-2020”. Спостерігають США та Канада

 

На загальновійськовому полігоні Широкий Лан спільні командно-штабні навчання “Гвардія-2020” дійшли до найбільш видовищного етапу активної фази.

Оцінювали хід тренувань, злагодженість дій підрозділів, рівень індивідуальної та колективної підготовки представники керівництва військових структур, серед яких заступник начальника Генерального штабу ЗСУ Віктор Бокій і командувач Національної гвардії України Микола Балан. Присутні також міжнародні партнери.

До навчань залучено органи управління, військові частини Національної гвардії, а також органи військового управління, сили і засоби Збройних сил, Державної прикордонної служби України та інших складових сил оборони.

Від НГУ до навчань залучено близько 1500 військовослужбовців, кілька сотень одиниць броньованої та спеціалізованої техніки, авіація.

У навчаннях зокрема бере участь бригада швидкого реагування НГУ, яка у травні вийшла із зони ООС на ротацію після восьми місяців боїв.

Перед початком відпрацювань командувач Національної гвардії Микола Балан поспілкувався з учасниками навчань, перевіряючи готовність особового складу до виконання завдань за призначенням.

“Це наймасштабніші сухопутні навчання в Україні такого формату, в яких Національна гвардія бере активну участь. Головна їхня мета – нарощування оперативних спроможностей, бойове злагодження підрозділів і досягнення взаємосумісності органів управління силових структур під час спільних заходів територіальної оборони у наближених до реальних обставинах стабілізаційних та оборонних дій під час відсічі збройної агресії”, – цитує генерал-лейтенанта Миколу Балана пресцентр НГУ.

На ділянках полігону спостерігачі мали можливість побачити, як підрозділи з різних умовних батальйонних груп відпрацьовують на практиці передбачені програмою операції.

Зокрема, за перебігом дій спостерігали і міжнародні партнери – група радників з питань доктрини та освіти (DEAG) Міністерства оборони США та Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні.

Фото: пресслужба НГУ

“Національна гвардія України гнучка та швидко поглинає ту нову інформацію, яка іде від подібних структур з країн НАТО. І вона дуже швидко інтегрує ті знання у внутрішні процеси. Ми чекаємо з нетерпінням того моменту, коли НГУ зможе разом з відповідними органами країн НАТО співпрацювати на спільних навчаннях або операціях”, – висловив свою думку командир операції “Юніфер” підполковник Раян Стімпсон.

Від Національної гвардії України участь у навчаннях беруть підрозділи оперативного і спеціального призначення.

Під час активної фази навчань підрозділи НГУ виконували стабілізаційні дії сумісно з іншими військовими формуванням у визначеній зоні відповідальності, готували райони до виконання завдань з боротьби із диверсійно-розвідувальними групами противника.

Фото: пресслужба НГУ

За сценарієм навчань, військові відпрацьовують протидію збройній агресії у ході ведення стабілізаційних дій та відбиття наступу противника.

Поставлені завдання бійці виконують на бронетехніці, проводять навчальні стрільби зі стрілецької зброї. Своє коло завдань виконують спецпризначенці. Для оборони району, відбиття наступу та недопущення противника задіяно артилерію, протиповітряну оборону, танковий підрозділ та авіацію.

Фото: пресслужба НГУ

“Під час навчань підрозділи НГУ здійснюють ведення стабілізаційних дій сумісно з іншими військовими формуванням у визначеній зоні відповідальності, підготовку районів до виконання завдань з боротьби із диверсійно-розвідувальними групами противника. Відпрацьовували управління підрозділами НГУ під час ведення стабілізаційних дій та відбиття наступу противника”, – йдеться в повідомленні пресслужби.

Читайте також:
“Гвардія-2020”: почалися великі навчання нацгвардійців, у Генштабі закликали не фіксувати їх на фото і відео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна