Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

У США жінка вперше в історії служитиме в «Зелених беретах» — елітному армійському спецпідрозділі

Уперше з часу заснування Сил спеціальних операцій армії США, відомих також як «Зелені берети», до них доєднається жінка. Про це пише CNN.

Імені солдатки не розголошують, аби захистити її особу для проведення подальших військових операцій. Відомо, що вона нещодавно пройшла спеціальну підготовку для служіння в спецвійськах.

«Ви рушаєте вперед і долучаєтеся до знаменитого підрозділу "Зелені берети", де ви робитимете те, до чого вас готували: ставитиме під сумнів поширені припущення, руйнуватимете перешкоди, ламатимете стереотипи, здійснюватимете відкриття — і досягатимете неможливого», — оголосив на церемонії посвяти командувач Сил спецоперацій США генерал-лейтенант Фран Б’юде.

Як зазначає CNN, лише в 2016 році Збройні сили США зняли всі обмеження на військову службу жінок у всіх підрозділах. «Зелені берети» лишалися одним із останніх підрозділів, де їх не було взагалі.

Утім жінки й раніше успішно завершували навчання з підготовки до служби в Силах спеціальних операцій армії США, зазначає видання. У 1980 році капітанці Кейт Вайлдер дозволили їх завершити — щоправда, тільки після відповідного рішення суду.

«Зелені берети», названі так через характерний головний убір, займаються так званою «неконвенційною війною», зокрема, перешкоджанням терористичній діяльності чи соціальним заворушенням за кордоном.