У Львові є урбаністичні зупинки-кабріолети

Новини 11 Липня, 2020 472

Фото: ФБ/Ігор Стукалець

З “покращеною ергономікою” – з відкидними дахами

У Львові городяни скаржаться на бездіяльність міських служб, які не стежать за станом зупинок громадського транспорту.

Як пише “Четверта студія”, на своїй сторінці у ФБ Ігор Стукалець повідомив, що на одній із зупинок громадського транспорту у Личаківському районі Львова,  вже кілька тижнів дах на зупинці перебуває у неналежному стані, його зірвало і відкинуло назад. Як зазначається у дописі, “на стан зупинки з пошкодженим дахом ніхто належним чином не реагує”, а люди страждають від пекучого сонця чи під час дощу.

Відтепер у Львові працюють зупинкові пункти  з покращеною ергономікою – з відкидними дахами. Часто люди скаржилися на недоліки нібито “урбаністичних” зупинок
Мовляв, є щілини, крізь які дме вітер; вузькі та незручні сидіння; прозорі панелі, через які пекельне сонце нестерпно пече.

Прислухавшись до зауважень мешканців, місцева влада пішла людям назустріч!

Якщо Вам дошкуляє бокове сонячне проміння, то легким рухом підручних засобів та з допомогою бокового вітру можна навіс перевести в режим бічного затінення, який захистить Ваше тіло від згубного впливу пекельного сонячного проміння. Крім того, така функція покращить провітрювання зупинки у вертикальному напрямку, що в період карантину важливо!

Такі зупинкові навіси користуються великою популярністю в районі “Епіцентру”, ринку “Торпедо” і дачних кооперативів. Один помах граблями чи мотикою – і Ви в зоні комфорту: дах відкинуто, гаряче повітря з легкістю та без перешкод рухається відкритим навісом вверх. Водночас відкинутий на задню сторону зупинки дах затінює Вас від сонця. Ось таке “ноу-хау” пропонують львів’янам, які користуються громадським транспортом.

Для уважних читачів: знак 5.41.2 «Кінець пункту зупинки автобуса» (на першому фото зліва) – здавалося б, з порожньою табличкою, де мала б бути інформація від ЛКП “Львівавтодор” про перелік маршрутів та номер, за яким за допомогою СМС-повідомлення можна було б дізнатися про час прибуття потрібного автобуса. Але не все так просто. Підозрюю, що це ще одне “ноу-хау”. Суть така: табличка видається порожньою, оскільки працює в режимі енергозбереження. Як людині дізнатися час прибуття автобуса – поки що невідомо. Можливо, задіяні сенсорні датчики чи інші новітні технології, за якими інформація з’являється на табличці у потрібний для користувача момент.

Одним словом, мешканці Києва, Вінниці, Харкова, та що там казати, усі європейці, ЗАЗДРІТЬ мовчки. Де ви ще таке можете “зобачити”? – Тілько ві Львові. 

А якщо серйозно, то зупинка в такому стані знаходиться протягом декількох тижнів і нікому до цього нема діла. Сподіваюся, після звернення на гарячу лінію, вона набуде пристойного вигляду. До речі, траву Личаківській РА пора покосити“, – зазначає у своєму дописі Ігор Стукалець.

Коментарі

Позначки: , , , ,