Зеленопiлля. У цей день, 11 липня 2014 року, українська армія, яку висунули на перекриття українсько кордону, піддалася масовому обстрілу реактивної артилерії з території РФ, розпочав свій допис у Фейсбуці Семен Семенченко.

Подаємо його позицію в оригіналі, оскільки хто хто, а ця людина в той час була активним свідком тих подій – а не диванним критиком.

Ось про що він заявляє:

Тоді загинуло 36 осіб (за офіційними даними) і знищено маса техніки. Українським артилеристам заборонили стріляти у відповідь. Незважаючи на те що обстріл здійснювався з території РФ кадровими російськими військовослужбовцями президент Порошенко назвав винними «сепаратистів». «За кожне життя наших військових бойовики заплатять десятками і сотнями своїх. Жоден терорист не уникне відповідальності, кожен отримає по заслугах».

Порошенко збрехав. Майже через два місяці були підписані перші Мінські угоди. За них Порошенко взяв зобов’язання амністувати «терористів» і «бойовиків» які повинні були «заплатити десятками і сотнями своїх життів». До сих пір не з’ясовано хто дав команду розташувати людей і техніку в чистому полі. Майже через два місяці після цього начальник Генштабу України Муженко вів переговори з російськими генералами про вихід українських військ з Іловайська. В узгодженому ними «зеленому коридорі» українців знову розстрілювали як в тирі кадрові російські військовослужбовці. Пояснюючи свої дії Муженко заявив що довіряв слову російських генералів. Після Зеленопiлля, Іл -76, окупації Криму. Довiряв. А через півроку той же Муженко заявив що «російська армія не воює на Донбасі».

Сьогодні річниця розстрілу українців у Зеленопiлля. Згадуйте її коли ви почуєте чергові крики про реванш. Від тих хто здавав Незалежність України в далекому 2014. Згадуйте її коли з вами захоче «поговорити» РФ на черговому телемосту. Царстве небесне загиблим українським воїнам.

Зеленопiлля. У цей день, 11 липня 2014 року, українська армія, яку висунули на перекриття українсько кордону, піддалася…

Опубликовано Семеном Семенченко Пятница, 10 июля 2020 г.

Варто зазначити, що також нещодавно Семенченко розкритикував Муженка і зазначив:

По Муженку, Він на повному серйозі чеше нам що «перекрити 8 кілометрів між трасами військами» у нього «не було сил і засобів». А ті що були – «втомилися». Ах ти ж мразота….. Я прекрасно пам’ятаю що після бою в Миколаївці наша рота батальйону Донбас вимагала не відпочинку. А тільки одного- звільнення нашої землі. А так же добре пам’ятаю яким дивом мені вдалося тоді, в липні 2014, витягнути цю роту з Києва під Слов’янськ. І в Нових Петрівцях залишалося ще майже дві роти. А також недеформований батальйон Крим. І гігантська черга з добровольців. Анатолий Виногродский пам’ятаєш? І я змушений був через Фейсбук (!!!) шукати волонтерський транспорт і гроші на заправку авто. .. А командування шукало різні причини як затримати нашу відправку… – резюмував він.