Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спільнота Ukrainian Modernism у Facebook звернулись до міського голови Львова Андрія Садового та його заступника з розвитку Андрія Москаленко з проханням відкрити для містян радянську мозаїку «Імпульс і контроль», що вже 11 років захована під вагонку супермаркету «Фуршет», що знаходиться по вулиці Сахарова, 45.

Фото:  Dmytro Soloviov.

Зазначається, що це єдина у Львові мозаїка художника Романа Патика, учня та племінника Володимира Патика, що є автором відомої мозаїки «Риби» на магазині «Океан», яку знищив забудовник минулого року.

Хвиля обурення, що піднялася після знищення цього мозаїчного панно змусила Львівську міську раду зобов’язати забудовника відновити її. Наново викладати «Рибок» запросили Роман Патика з колегами.

«А чому ніхто не потурбується про мозаїку пана Романа? Її навіть відновлювати не треба, просто зняти вагонку». – з допису Ukrainian Modernism.

Фото зісторінки ДЕ НЕ ДЕ у Facebook

У 2017 році ініціатива ДЕ НЕ ДЕ деякий час проєктувала зображення мозаїки Патика на вагонку супермаркету.

Обкладинка: фото з архіву Романа Патика.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button