Зеленський відкликав з Ради постанову про призначення місцевих виборів

Борис Ткачук, фото
Борис Ткачук
Розгляд проєкту постанови про призначення на 25 жовтня місцевих виборів в Україні тимчасово відклали. Документ з Ради відкликав президент Володимир Зеленський. Його планували розглянути сьогодні, 13 липня.

Про це сказав представник президента у парламенті Руслан Стефанчук під час позачергового засідання Ради 13 липня, передає «Укрінформ».

Зеленський направив до Верховної Ради відповідного листа.

Перед цим 13 липня перший заступник керівника фракції партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомляв, що комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе позачергове засідання щодо проєкту постанови про призначення місцевих виборів, через неточність в документі.

«Щодо постанови про оголошення виборів, дійсно, через те, що в нас змінився трошки порядок розгляду законопроєктів, нам потрібно терміново зібрати наш комітет, він уже збирається, наскільки я розумію... нам треба додати туди вибори до районних рад, тому що вони упущені, і дійсно могла би статися колізія», — сказав він.

Згодом член профільного комітету Роман Лозинський (фракція «Голос») повідомив, що комітет не засідав і Рада 13 липня не розглядатиме цю постанову. 

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловив сподівання, що адаптивний карантин дозволить провести у жовтні заплановані місцеві вибори.

читайте також
Українці можуть змінити виборчу адресу онлайн до 9 вересня — Мінцифри ЦВК дозволила голосувати на виборах без прописки

Згідно з чинним законодавством, місцеві вибори мають відбутись в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень, тобто 25 жовтня 2020 року. Пройти вони мають одночасно на всій території країни — виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.

читайте також
У ЦВК назвали основні проблеми з підготовкою до місцевих виборів Виборів до облрад Луганщини та Донеччини цього року не буде — депутат


Поділитися: