Вхiд на сайт
Авторизацiя

На закарпатській митниці склали протоколи на кількох українців за недекларування продукції

На закарпатській митниці склали протоколи на кількох українців за недекларування продукції

Майже щодня закарпатські митники фіксують на кордоні порушення, пов’язані із недекларуванням співвітчизниками товарів, які перевищують дозволені норми та здебільшого перевозяться з комерційною метою, та сподіваючись уникнути сплати необхідних митних платежів.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

Так, за минулі вихідні, на митному посту «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби, складено протоколи та вилучено алкогольні напої, пальмову олію, парфумовану воду, вироби з магнію тощо.

50-річна рівненчанка, яка перетинала українсько-угорський кордон на мікроавтобусі в якості пасажирки, намагалася через «червоний коридор» непомітно провезти 46 пляшок італійського вина, вказавши у митній декларації лише дві дорожні валізи з особистими речами.

Двоє жителів Чернівецької області, повертаючись з Італії, також намагалися «червоним коридором» перевезти 78 пляшок італійського шампанського марки «MARTINI», які інспектори виявили серед дорожніх сумок у багажних відсіках їхніх мікроавтобусів.

Інспектори склали протоколи за статтею 472 Митного кодексу України. Та нагадали співвітчизникам, що згідно митного законодавства, громадяни, які досягли 18-річного віку, можуть ввозити алкогольні напої та тютюнові вироби на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі без сплати митних платежів та без письмового декларування із розрахунку на 1 особу: 5 літрів пива, 2 літра вина і 1 літр міцних алкогольних напоїв.
А от 52-річний полтавчанин, який їхав з Італії в якості пасажира, задекларував лише особисті речі на 5 місць в мікроавтобусі. Під час митного контролю інспектори виявили 96 пляшок (48л) пальмової олії виробництва Еквадор, які він не визнав своєю власністю. В пояснені чоловік вказав, що перевозив зазначений товар на прохання знайомого за кордоном для передачі родичам в Полтаві.

Також не задекларував парфумерію 55-річний чернівчанин, який віз на прохання малознайомої жінки в Італії для передачі родичам у м.Київ. Обравши «червоний коридор» чоловік вказав лише особисті речі (три дорожні валізи), а в результаті огляду багажного відсіку транспортного засобу митники виявили у 4-х картонних коробках косметичний засіб. А саме – туалетну ароматизовану воду (парфум), розфасовану у пластикові пляшки по 270 мл виробництва Перу, загальною кількістю 94 пляшки (25,38 л). Вартість вилученого товару складає 58 тисяч гривень.

Інший громадянин України, повертаючись із Угорщини, вирішив перетнути кордон «зеленим коридором» та не задекларувати вироби з магнію, які митники виявили у багажнику легковика.

Це - 1087 шт (243 кг) анод магнієвий, що використовується в накопичувальних баках гарячої води та бойлерах для запобігання гальванічній корозії, різних розмірів та невідомої торгової марки. В Інтернет мережі ціна такого товару сягає 2 тисяч євро.

Тоді як, не підлягають письмовому декларуванню згідно Митного кодексу України товари, сумарна фактурна вартість яких не перевищує 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України в ручній поклажі або супроводжуваному багажі.

Тож, відносно зазначених порушників складено протоколи за статтею 472 Митного кодексу. Не задекларований крам вилучено на склад митниці до рішення суду.

На закарпатській митниці склали протоколи на кількох українців за недекларування продукції
На закарпатській митниці склали протоколи на кількох українців за недекларування продукції
На закарпатській митниці склали протоколи на кількох українців за недекларування продукції



Приєднуйтесь до нашого каналу в Telegram: https://t.me/zak_kor

Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: