UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Угорщина встановила 14-денний карантин для осіб, що прибувають з України

Замість проходження карантину можна надати два негативних тести на коронавірус, зроблених не давніше 5 днів до в'їзду на територію Угорщини з інтервалом в 48 годин

Угорщина встановила 14-денний карантин д…

Угорщина встановила необхідність проходження 14-денного карантину для тих громадян, яким дозволено в'їзд в країну з України. Про це йдеться в повідомленні на сайті угорського уряду від 12 липня, передає Depo.Львів.

"Уряд вирішив класифікувати країни за трьома категоріями - червоні, жовті і зелені - з точки зору серйозності ситуації з коронавірусом, і відповідно обмежує перетинання кордонів... З європейських країн Албанія, Боснія і Герцеговина, Білорусь, Косово, Північна Македонія, Молдова, Чорногорія і Україна як єдина сусідня країна потрапляють в червону категорію", - сказано в ньому.

Як і раніше, з громадян України право в'їзду мають виключно батьки або подружжя громадян Угорщини.

Однак, згідно з новими правилами, громадяни Угорщини або їх українські родичі, які прибувають з України, підлягатимуть медичному обстеженню і матимуть пройти двотижневий карантин.

Замість проходження карантину можна надати два негативних тести на коронавірус, зроблених не давніше 5 днів до в'їзду на територію Угорщини з інтервалом в 48 годин.

Витрати на тестування до 1 серпня буде покривати уряд Угорщини, а після 1 серпня це буде обов'язком тих, хто в'їжджає.

У виняткових випадках, які заслуговують особливого ​​розгляду, поліція може звільнити від обов'язкового домашнього карантину.

"Громадянам країн, що потрапляють в червону категорію, не дозволяється в'їжджати до Угорщини. Транзитні пасажирські та вантажні перевезення є винятком з цих правил, як і офіційні поїздки. Водночас в цих випадках можуть проводитися медичні огляди", - сказано в повідомленні.

Угорщина буде переглядати списки країн щосереди, але якщо в якійсь із них ситуація різко погіршиться, то заходи буде вжито негайно.

З 3 липня Польща відновила 14-денний карантин для тих, кому дозволено в'їзд у країну з України.

Хорватія ввела обов'язкову наявність тесту на коронавірус або обов'язкову 14-денну самоізоляцію для українців, яким дозволено в'їзд у країну в тому числі з туристичною метою.

ЄС вирішив не відкривати кордони для українців з 1 липня.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme