Пожежа у 200-річному будинку в Одесі: відомо, куди відселили мешканців згорілих квартир

Точну причину пожежі в будинку на Буніна встановить експертиза.

Двадцять мешканців старовинного будинку в середмісті Одеси, чиї квартири згоріли у пожежі 12 липня, тимчасово переселили в корпуси дитячого табору "Мрія". Інші потерпілі особи оселилися у своїх рідних.

Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов на засіданні міського оперативного штабу, передає "Укрінформ".

Зі слів міського голови, попередня причина пожежі - необережне поводження з вогнем. Загорілося нібито на балконі другого поверху, звідки вогонь перекинувся на перекриття й покрівлю. Однак точна причина буде відома після висновку експертів ДСНС та власників квартири, де виникло загоряння.

"20 осіб, чиї квартири зазнали пошкоджень від вогню, відселено до табору "Мрія", який став своєрідним притулком для одеситів, які втратили житло через обвали старих будинків чи пожежі. Інші 28 потерпілих унаслідок пожежі вирішили тимчасово поселитись у своїх родичів", - зазначив Труханов.

Наразі департамент міського господарства отримав завдання розробити план відновлення будинку. Де у результаті пожежі квартири залиті водою, на 90% демонтовано покрівлю, у приміщеннях немає електроенергії і водопостачання. 

Нагадаємо, в Одесі зранку 12 липня в триповерховому житловому будинку на розі Олександрівського проспекту та вулиці Буніна загорілася квартира. Далі вогонь перекинувся на дах і балкон другого поверху. 

У результаті пожежі вигоріли 38 квартир, які не придатні для життя.Теплові удари отримали двоє вогнеборців. Серед мешканців будинку потерпілих немає.

28 жителів обваленого одеського будинку повернуться додому за три тижні

28 жителів обваленого одеського будинку повернуться додому за три тижні

Повʼязані теми:

Наступна публікація