Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Президент Володимир Зеленський наголосив на важливості посилення відповідальності за вчинення смертельної аварії у стані сп’яніння після ДТП під Києвом, у якій загинула родина з дітьми.

Увечері 12 липня на Столичному шосе у п’яти кілометрах від столиці нетверезий водій Mercedes ML під час обгону зачепив іншу автівку та втратив керування. Машину винесло на зустрічну смугу й вона врізалася у Hyundai Tucson, де їхала сім’я – батько, матір та троє дітей. В аварії загинули дорослі, восьмирічна дівчинка та десятирічний хлопчик.

Третя дитина – 12-річний хлопчик, – за інформацією засновника dtp.kiev.ua Влада Антонова, перебуває в реанімації Охматдита у стабільно тяжкому стані. Його родичі проти оприлюднення інших подробиць щодо його стану.

Фото: пресслужба ДСНС у Київській області

Алкотестер показав вміст алкоголю в крові водія Mercedes ML – 1,32 проміле при допустимій дозі 0,2 проміле. За даними видання Київ Оперативний, водій – 39-річний Антон Желепа – був двічі судимим за статтями про побиття правоохоронця (ч. 2 ст. 345 КК) та за порушення правил дорожнього руху, які спричинили смерть або тяжке ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК). За першою статтею його засудили до чотирьох років умовно, за другою – до 3,5 років. Торік Желепі присудили штраф за бійку напідпитку.

Зараз водія затримано, він перебуває в лікарні, повідомляє пресслужба МВС.

Обговорюючи на нараді резонансне ДТП, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагадав, що на розгляді у Верховній Раді перебуває законопроєкт 2695, який посилює відповідальність за вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Зеленський наголосив на важливості його ухвалення.

Першого липня набрав чинності підписаний Петром Порошенком закон №2617-VIII, який вилучив з Адміністративного кодексу про статтю про керування транспортним засобом у нетверезому стані і додав аналогічну статтю – але з більшим покаранням – до Кримінального кодексу.

Водночас другого липня Зеленський підписав закон №720-IX, в якому законодавці відмовлялися від криміналізації нетверезого водіння.

Фото: пресслужба ДСНС у Київській області

Як стверджує заступник голови Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда у колонці на Liga.net, новий закон №720-IX насправді не вніс жодних змін на цю тему до Кримінального й Адміністративного кодексів.

«На момент опублікування закону третього липня це скасування норми уже беззмістовне, бо першого липня, відповідні норми щодо покарання (нетверезих водіїв) були інкорпоровані в КК і вилучені з КпАП, а після цього їх уже ніхто не змінював», – пояснює експерт.

Читайте також: Після реконструкції на Старообухівській трасі значно зросла кількість смертельних аварій

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button