Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Мільйонери просять збільшити їм податки, аби в урядів було більше грошей на боротьбу з коронавірусом

Понад 80 мільйонерів зі США й Європи підписалися під відкритим листом, де закликають уряди країн збільшити податки. Текст звернення під назвою «Мільйонери для людства» («Millionaires for Humanity») оприлюднений у відкритому доступі.

«Сьогодні ми, мільйонери, які підписалися нижче, просимо наші уряди підвищити податки для таких людей, як ми. Негайно. Суттєво. Назавжди», — йдеться у листі.

Мільйонери вважають, що проблеми, спричинені пандемією коронавірусу, не можна вирішити благодійністю, тож уряди мають узяти на себе відповідальність і підвищити податки на статки, якими володіють заможні люди.

«Ми можемо забезпечити належне фінансування наших систем охорони здоров’я, шкіл і безпеки шляхом остаточного зростання податку на найбагатших людей планети, як-от нас», — вважають підписанти звернення, завершуючи його словами: «Людство набагато важливіше за наші гроші».

Більшість із понад 80 підписантів звернення «Мільйонери для людства» — вихідці зі США й Великої Британії. Серед них — британський сценарист і режисер Річард Кертис і спадкоємиця імперії Disney Ебіґейл Дісней.

  • Раніше аналітична компанія Wealth-X підрахувала, що протягом 2019 року статки в розмірі понад мільярд доларів здобули або мали 2825 людей. Це рекордний показник за всю історію її спостережень.
  • За підрахунками Bloomberg, за 2019 рік найбагатші люди світу стали багатшими на 1,2 трильйона доларів, що на 25% більше, ніж у них було на кінець 2018-го.

Як повідомляє Університет Джонса Гопкінса, у світі з початку пандемії коронавірусну хворобу виявили у 12,984 мільйона людей. Із них понад 570 тисяч померли, а 7,156 мільйона — одужали.