Кличко лідирує у боротьбі за крісло мера Києва зі значним відривом — опитування

Вікторія Бега, фото
Вікторія Бега
Майже 44% Киян готові підтримати чинного міського голову Києва Віталія Кличка на чергових виборах.

ОНОВЛЕНО (18:08): У попередній версії новини Андрія Пальчевського помилково назвали «перший заступник Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту». Насправді він обіймав цю посаду раніше. Просимо вибачення за помилку.

Про це свідчать результати опитування, проведеного центром Разумкова з 20 червня по 2 липня 2020 року.

Якби вибори міського голови столиці проходили найближчим часом, найбільшу підтримку на них отримав би чинний мер Віталій Кличко — за нього готові проголосувати 43,7% тих, хто готовий взяти участь у виборах і визначився, за кого з кандидатів голосуватиме. На другому місці за кількістю потенційних голосів — бізнесмен, колишній перший заступник Міністра України у справах сім'ї, молоді та спорту Андрій Пальчевський. Його готові підтримати 11% таких респондентів. На третьому місці заступник міністра охорони здоров'я й головний санлікар Віктор Ляшко — за нього готові віддати голоси 6,3% респондентів, які визначилися зі своїм кандидатом.

читайте також
«Просто знайомий» Зеленського. Хто такий Андрій Пальчевський, власник клініки «Євролаб»

Опитування проводили у Києві серед 2025 респондентів віком від 18 років методом інтерв’ю за місцем проживання респондентів. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Результати опитування, проведеного центром Разумкова, фото
Результати опитування, проведеного центром Разумкова

скріншот

Нагадаємо, раніше ЦВК дозволила голосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання.

Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня 2020 року. Пройти вони мають одночасно на всій території країни — виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.



Поділитися: